Barça

Centre d'atenció

El MIC accelera la primera fase de la competició després d'un acte d'inauguració molt lluït a Montilivi, un dels atractius de la 16a edició

El Girona infantil va empatar contra el Barça i el Palamós va perdre contra el Vila-real

Amb 667 partits programats, no hi ha temps per perdre. La setzena edició del MIC va començar ahir a primera hora a l'estadi de Montilivi, una de les novetats més cridaneres i atractives del torneig, i ja a partir de la tarda es van començar a desenvolupar les fases classificatòries de totes les categories, que han de definir els equips que tornaran diumenge a l'estadi gironí per lluitar pels títols de campions. Consolidat com un torneig de primer nivell en futbol de base, el MIC no només ha anat potenciant tots els detalls perquè la competició es desenvolupi amb puntualitat i sense contratemps, sinó que també ha posat esforços per arrodonir actes com la inauguració que es va fer ahir a Montilivi. L'espectacle va ser lluït, en un escenari ideal –Montilivi no es va omplir, però les graderies feien goig, sobretot a la tribuna, plena a vessar, i als gols– i amb representants dels 253 equips d'una quarantena de països que van desfilar per la gespa. Una representació de banderes de Tortosa va precedir els parlaments de les autoritats –la regidora d'Esports de l'Ajuntament de Girona, Isabel Muradàs; el vicepresident de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; el delegat de la secretaria general de l'Esport, Josep Pujols, i el president del MIC, David Bellver–, que van destacar el pes del torneig a les comarques gironines. Abans dels parlaments, es va fer un minut de silenci en memòria de les víctimes dels atemptats a Brussel·les i de l'accident de Freginals. L'equip cadet del KAS Eupen belga no va tenir temps d'arribar a l'acte a Montilivi –sí que hi havia a la llotja alguns jugadors i tècnics que s'havien desplaçat al marge de l'expedició–, però van tenir una rebuda especial a l'hotel de Lloret on s'allotgen.

La inauguració va incloure dos partits. El Palamós juvenil, acostumat a jugar sempre el partit d'estrena quan els actes es feien a l'estadi baixempordanès, va repetir experiència, aquesta vegada a Montilivi, i va perdre amb claredat contra el Vila-real (0-4). La jornada a l'estadi es va tancar amb el duel d'infantils entre el Girona i el Barça, en què els blanc-i-vermells van obtenir un empat de mèrit (0-0).

Les diverses categories aniran encarrilant avui les primeres fases –tots els equips ja van debutar ahir– i a partir de demà hi començarà a haver encreuaments de camí cap al títol. Aquest matí hi ha programada una jornada internacional a Palafrugell, amb la presència d'equips com ara el Barça, el Manchester City, l'Inter de Milà, l'Espanyol, el Port i el USA Soccer Stars.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)