Barça

OPINIÓ

Un llegat històric

La envejable situació que viu el FC Barcelona actual a nivell esportiu no s'entendria sense la figura de Johan Cruyff. Des de la seva marxa són diversos els entrenadors que han passat per la banqueta del Camp Nou però la llavor que va plantar quan va fer-se amb les regnes esportives del club encara perdura i dóna els seus fruits. I, possiblement, el canvi més radical no el trobem al camp, que també, sinó en la mentalitat de milers de barcelonistes que gràcies al geni holandès van aparcar el seu derrotisme històric. Amb Cruyff, les excuses de mal perdedor no servien i va ser gràcies a ell que d'una vegada per totes es va deixar de mirar al Real Madrid com a causant de totes les desgràcies que li passaven al club. Una de les grandeses de Cruyff i possiblement un dels llegats més importants és haver tret de la massa social blaugrana el sentiment d'inferioritat respecte el conjunt blanc.

A nivell futbolístic, el seu llegat també és immens. Pels títols, sobretot les quatre lligues i la primera Copa d'Europa, però bàsicament perquè va instaurar un estil de joc que encara perdura. Els entrenadors que l'han precedit han introduït alguns matisos però la filosofia és la mateixa. Joc posicional, domini de la possessió de la pilota i vocació ofensiva. Frank Rijkaard primer, i Pep Guardiola després, en van ser els màxims exponents. Aquest estil de joc ja és irrenunciable. Sense Cruyff i el seu llegat la historia del FC Barcelona possiblement hauria estat una altre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)