Barça

Barça

La marxa de Marc Bartra

‘Auf Wiedersehen'

El central marxa cap a la Bundesliga enrolat en el Borussia Dortmund

L'equip alemany ja ha fet arribar al Barça la voluntat d'abonar la clàusula del jugador, que s'ha rebaixat a vuit milions

Després de setmanes de rumors i especulacions lligats al futur de Marc Bartra, ahir a la tarda va quedar desvelada la incògnita. El central de Sant Jaume dels Domenys jugarà la propera temporada a les files del Borussia Dortmund, després que el subcampió de la Bundesliga ja hagi fet arribar al Barça la voluntat d'executar la clàusula del contracte de Bartra, “segons la qual el club està obligat a facilitar el traspàs del futbolista per un valor de vuit milions d'euros”, com va assenyalar el comunicat oficial que va emetre el Barça. Per la seva banda, el Dortmund també va anunciar l'acord amb Bartra per les properes quatre temporades (fins al 2020).

Abans de la confirmació dels clubs, les notícies sobre el fitxatge de Bartra pel club alemany s'havien succeït al llarg de la tarda per diversos llocs web. De fet, ja s'apuntava que el central havia aprofitat el parèntesi en la concentració del combinat espanyol per desplaçar-se ahir mateix a Alemanya i passar la preceptiva revisió mèdica prèvia al traspàs. El comunicat del Barça conclou desitjant molta sort al jugador, format des dels 12 anys al planter del club, i el convida “a acomiadar-se de l'afició a principi de la temporada que ve”.

Els vuit milions d'euros que abonarà el Dortmund per fer efectiu el traspàs corresponen a la rebaixa de la clàusula del central per no haver acumulat el mínim de partits estipulats en el seu contracte amb el Barça (la clàusula inicial era de 40 milions). Dijous, Robert Fernández, secretari tècnic blaugrana, va confirmar en roda de premsa aquesta substancial rebaixa, i expressava la voluntat d'intentar buscar alguna fórmula per evitar que Bartra es desvinculés completament del Barça. Per contra, el comunicat del club no esmenta cap opció de recompra futura.

Fam de minuts

La manca del protagonisme desitjat amb la samarreta del Barça ha estat la raó principal per la qual Marc Bartra ha optat per desvincular-se del seu club de sempre i amb 25 anys provar una nova experiència lluny del Camp Nou. De fet, en quatre cursos formant part de la primera plantilla blaugrana no ha aconseguit la continuïtat que anhelava i enguany, sota les ordre de Luis Enrique, s'ha vist relegat com a a quart central, rere Piqué, Mascherano i Mathieu. Tot just 13 participacions en la lliga –només quatre de titular– i 12 més en partits de menor rellevància de la Champions (4) i la copa (5) han reforçat el seu plantejament de marxar i que li havia traslladat al seu nou representant, Carles Puyol.

En aquest context, la contundent rebaixa de la clàusula ha suposat un gran impuls per despertar l'interès de nombrosos clubs per aconseguir els seus serveis. Equips com ara el Tottenham, el Liverpool, el València i el Sevilla havien sorgit durant les últimes setmanes com a possibles nous destins de Bartra, que finalment s'ha decantat per l'oferta del Dortmund. En aquest sentit, el conjunt alemany, dirigit per Thomas Tuchel, li atorga elements prou sòlids en l'àmbit esportiu per seduir-lo. I és que Bartra s'adverteix com un relleu idoni per ocupar el buit deixat a l'eix de la defensa per Mats Hummels, que ha fitxat pel gran rival del Dortmund en la Bundesliga, el Bayern de Munic. Per cobrir la baixa destacada, havien aparegut candidats com el defensa turc del Bayer Leverkusen Omer Toprak o Shkodran Mustafi, actualment a les files del València. Finalment l'escollit per Tuchel ha estat Bartra, que acredita característiques similars a les de Hummels. És prou reconeguda la capacitat del central català per treure la pilota des del darrere amb criteri, a banda d'acumular experiència a l'hora de competir al màxim nivell. A més, la convocatòria per a l'Eurocopa de França a pesar de la manca de continuïtat amb el Barça, han reforçat les seves credencials. Bartra, doncs, ha vist garanties prou sòlides per tenir un paper important i decantar-se per l'oferta del conjunt de la conca del Ruhr, vigent subcampió de la Bundesliga i durant els darrers anys l'únic que ha mirat de qüestionar el domini del Bayern dins del futbol alemany. Al Borussia, Bartra també tindrà l'oportunitat de jugar en la màxima competició europea, la Champions League.

Gran negoci per al Borussia

Més enllà de l'aspecte esportiu, el traspàs també suposa un bon negoci per al Borussia Dortmund tenint en compte que la rebaixa de la clàusula a vuit milions havien situat Bartra com un dels jugadors més interessants del mercat de fitxatges. Per al conjunt teutó, es tracta d'una xifra ben assumible tenint en compte que disposa de la tresoreria plena després d'ingressar-ne durant els últims dies 51 corresponents als traspassos de Matt Hummels (35) al Bayern de Munic, i d'Ilkay Gündogan (26), que s'afegirà al nou projecte de Pep Guardiola al Manchester City.

NOVA ETAPA

Bartra, cridat a ser el relleu de Hummels, signa per quatre cursos (fins al 2020)

COMUNICAT

El Barça es veu obligat a facilitar el traspàs per vuit milions d'euros, com indica la nota

MOLT APETITÓS

La rebaixa de la clàusula de 40 a vuit milions havia impulsat l'interès de diversos clubs
No s'esmenta cap opció de recompra futura, com era el desig del club blaugrana
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)