Barça

FC Barcelona

Pretemporada 2016-17

Digne, també compromès

Entrenament. El francès, fitxatge d'estiu, escurça quatre dies les seves vacances i es presenta per sorpresa a la sessió preparatòria. Es va entrenar al matí amb els que no van viatjar a Estocolm

Lucas Digne va enviar ahir el millor dels missatges a Luis Enrique. El jove lateral francès ja té ganes de començar a treballar amb els seus nous companys i va decidir escurçar quatre dies les seves vacances –en teoria s'hi havia d'incorporar el dia 8– per començar a suar, de moment, amb els jugadors que no van viatjar a Estocolm per jugar el segon partit de la pretemporada contra el Leicester. Ahir al matí ja va poder conèixer Ter Stegen, Bravo, Piqué, Rakitic, Iniesta, Alba, Vermaelen i Douglas, reincorporats dilluns passat. A la tarda ja va poder parlar amb els seus companys del primer equip i també amb el tècnic asturià.

La seva sorprenent presència en la sessió preparatòria és una molt bona notícia. Demostra que Digne, fitxat aquest estiu del PSG, està compromès amb el seu nou equip i que no vol perdre temps en la posada a punt per a una temporada en què haurà de lluitar per fer-se un lloc amb Jordi Alba al lateral esquerre. I el francès sap que necessitarà estar al seu màxim nivell per disputar la plaça a un dels futbolistes que més continuïtat i minuts han tingut en les últimes temporades. Jordi Alba, fins ara, era gairebé insubstituïble a la banda esquerra de la defensa. La presència de Digne, precisament, ha de servir perquè Alba segueixi lluitant per mantenir un nivell alt d'exigència i, per què no, intentar arrabassar-li la titularitat. Amb 22 anys, però amb experiència al PSG i la Roma, Digne té ambició per intentar-ho.

Abans que ell, va ser Leo Messi qui va decidir escurçar les vacances d'estiu i anar amb els pocs companys del primer equip a l'estada de Saint George's Park, a Anglaterra. Quan el millor futbolista de l'equip fa aquest gest és un clar indicador que la motivació per a la temporada que en breu començarà és total. També Mascherano i Busquets van retornar a la feina abans d'hora, i precisament per aquest motiu Luis Enrique va optar per endur-se'ls a Estocolm. Tello, Montoya i Douglas també ho van fer. El club els havia donat vacances fins al 8 d'agost, perquè no compta amb ells, però els dos primers van refusar fer tants dies i van preferir entrenar-se per no perdre ritme respecte als companys dels equips als quals els toqui anar. En el cas de Montoya, el València, i en el de Tello, molt possiblement acabarà sent la Fiorentina. Douglas, per contra, va tornar dilluns, però serà força complicat que el club el pugui col·locar en el mercat.

Luis Enrique pràcticament ja té tota la plantilla al complet, i només està pendent que s'incorporin a la feina André Gomes i Samuel Umtiti, que ho faran dilluns per haver arribat a la fase final de l'Eurocopa. Amb Neymar i Rafinha s'haurà d'esperar fins al final d'agost. El tècnic vol començar bé la temporada, i això vol dir guanyar la final de la supercopa d'Espanya contra el Sevilla.

AMBICIÓS

Digne sap que li tocarà competir amb Alba, un jugador que ho juga quasi tot

ELS PROPERS

André Gomes i Umtiti arribaran dilluns, i només faltaran Neymar i Rafinha, als Jocs
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)