FC Barcelona

Pretemporada 2016-17

Assaig per oblidar

El Liverpool goleja un Barça sense intensitat en moltes fases de partit i que acaba sent víctima d'errades individuals molt greus

Primers minuts d'Iniesta, Piqué, Rakitic i Digne, que s'estrena com a blaugrana

BARÇA: Ter Stegen (Bravo, 46'); Aleix Vidal (Sergi Roberto, 46'), Mascherano (Piqué, 60'), Mathieu, Cámara (Digne, 60'); Busquets (Rakitic, 60'), Denis Suárez (Samper, 76'), Arda (Iniesta, 60'); Messi (Alfaro, 76'), Luis Suárez (Mujica, 75') i Munir.

LIVERPOOL: Mignolet; Clyne, Lovren, Milner (Alberto Moreno, 42'), Klavan; Wijnaldum (Grujic, 73'), Emre Can (Henderson, 46'), Lallana (Origi, 46'), Coutinho (Stewart, 46'); Mané (Markovic, 73') i Firmino (Ings, 73').

Tercer partit de pretemporada del Barça amb horrible resultat i imatge més que pobra. Després de les bones sensacions que havien deixat els de Luis Enrique en les dues cites anteriors, contra el Celtic i el Leicester, els blaugrana van rebre ahir un correctiu important per part d'un Liverpool que està molt més rodat. Els de Luis Enrique van fer aigües en moltes fases del partit, especialment en els dos inicis de cada part, en què la falta d'intensitat, la feblesa en defensa i unes quantes errades individuals van provocar que el Barça encaixés fins a quatre gols. La golejada encaixada no és un problema pel que fa a resultats, perquè els partits de pretemporada només serveixen com a assajos i per agafar forma, però sí que deixa el grup amb la imatge d'un equip vulnerable quan falta una setmana per a l'inici oficial de la temporada, quan els de Luis Enrique jugaran l'anada de la supercopa d'Espanya contra el Sevilla.

Hi havia expectació per veure qui escolliria el tècnic blaugrana per ocupar la porteria després que tant Bravo com Ter Stegen es presentessin a les oficines del club reclamant la titularitat. Calia veure si l'asturià decidia continuar apostant per Masip i enviava un missatge als seus altres dos porters, però Luis Enrique sempre pensa en el millor per al seu equip i va defugir qualsevol embolic donant mitja part a Ter Stegen i mitja a Bravo en el partit d'ahir.

L'alemany va ser el titular i el primer a encaixar un gol. El Barça va fer uns primers vint minuts molt fluixos, en els quals es va veure clarament superat pel Liverpool de Jürgen Klopp. Els anglesos pressionaven i no deixaven que els blaugrana combinessin amb precisió ni que Messi i Luis Suárez entressin gaire en joc. Sergio Busquets està molt lluny del seu millor estat de forma, i això sempre ho nota el Barça. Ahir el de Badia va fer aigües, i tampoc es va veure ajudat pels seus companys de línia. Denis Suárez i Arda van aparèixer molt menys del que hauria estat desitjable. Una pèrdua de pilota del turc en el minut 15 va significar el primer gol del Liverpool, marcat per Mané després d'un contraatac portat per Lallana. Mané és un dels fitxatges d'aquest estiu dels de Klopp, arribat del Southampton per 36 milions d'euros.

Els de Luis Enrique es van despertar a partir del minut 20 i van tenir fins a tres oportunitats clares de gol. La primera, de Messi, que va rematar al pal després d'una bona assistència de Luis Suárez. L'uruguaià, com Mascherano, molt aplaudit pel públic del Liverpool, el seu exequip, hauria pogut marcar també després d'una bona passada de Munir, però Mignolet ho va evitar amb una gran aturada, com havia fet minuts abans en un xut d'Arda.

El Barça havia millorat en els últims minuts de la primera part, però els primers de la segona van ser horribles. S'havien jugat només tres minuts i Bravo, que havia entrat per Ter Stegen, ja havia encaixat dos gols. El primer el va fer Mascherano en pròpia porteria després d'una gran errada de Mathieu, que està tenint una pretemporada per oblidar, amb errades més que preocupants. El tercer del Liverpool el va fer Origi després d'una pèrdua de pilota de Busquets en zona de risc.

El partit estava sentenciat, i la segona part va servir perquè Iniesta, Piqué, Rakitic i Digne juguessin els primers minuts de la pretemporada. El lateral francès debutava amb la samarreta del Barça.

Els de Luis Enrique ho van intentar fins al final. Com a mínim per maquillar una mica el resultat, però no van poder ni van saber superar la tancada defensa del Liverpool, que encara va fer un últim gol en el temps afegit amb un cop de cap de Grujic per tancar una golejada que ni somiaven i que ha de servir com a toc d'atenció per als jugadors del Barça.

GOLS: 1-0, Mané (15'). 2-0, Mascherano (47', p.p.). 3-0, Origi (48'). 4-0, Grujic (93'). ÀRBITRE: Martin Atkinson (Anglaterra). PÚBLIC: 89.845 espectadors.