Barça

Les jornades 1, sempre a casa

Piconadora. El Barça encadena sis golejades al Camp Nou en l'estrena de la lliga i 38 debuts com a local sense perdre

El Barça faria bé de demanar cada estiu a la LFP començar la lliga al Camp Nou. I és que les estrenes dels blaugrana a casa, com van reiterar dissabte contra el Betis, són immaculades, fins al punt d'encadenar ja sis golejades en les sis darreres estrenes al Camp Nou, amb un impressionant bagatge de 29 gols a favor –gairebé cinc per partit– i només dos en contra, els dos que dissabte va marcar Castro. I tot no acaba aquí, ni de bon tros, ja que de les 86 jornades que s'han disputat fins ara, el Barça ha encetat el campionat com a local en 42 ocasions, de les quals només ha perdut en una, i va ser fa 77 anys. Concretament, va ser en la primera jornada de la temporada 1939/40, la primera després de la Guerra Civil, en què l'Espanyol es va imposar al camp de les Corts 0-1, amb un gol de Vicent Martínez Català. I als blaugrana no els va anar gaire millor en les següents jornades 1 com a local, ja que va empatar tres de les quatre següents, contra l'Hèrcules –en què el Barça va igualar un 0-4–, l'Athletic (3-3) i el Celta (1-1).

La situació es giraria com un mitjó a partir de la següent estrena, la del curs 1947/48, contra l'Oviedo, en què el Barça es va imposar 2-1 gràcies a dues dianes de César, que va encetar una espectacular ratxa de dotze debuts com a local guanyant, i amb golejades sonades com la de la temporada 1950/51 –8-2 contra la Real Sociedad– o la de la 1958/59 –6-0 contra el València–. Aquella dinàmica la va trencar la Real el curs 1968/69, ja que els txuri-urdin van aconseguir tornar cap a Sant Sebastià amb un 0-0, un empat que només seria un miratge, ja que des de llavors el Barça va tornar a ser infal·lible al Camp Nou en totes les jornades 1 que li va tocar disputar. El següent curs, de fet, se va haver un altre cop amb la Real, a la qual va vèncer 3-0 per encetar una nova ratxa de quinze estrenes a casa guanyant, i en què, curiosament, va rebre la visita dels txuri-urdin en quatre ocasions més, i en partits memorables com el 3-0 del curs 1993/94, en què Romário va fer un hat-trick, o el 3-0 del 1997/98, el de l'estrena com a blaugrana d'un Rivaldo que va fer dos grans gols. En aquesta ocasió, el que va trencar la dinàmica va ser l'Atlético d'Aragonés, que amb gols d'Otero i Correa va neutralitzar els dos que va marcar Luis Enrique per sumar un punt. Des de llavors, però, el Barça ha estrenat sis lligues més al Camp Nou, i en totes s'ha imposat.

De fet, aquesta darrera bona dinàmica també és extensible als debuts a domicili, ja que el Barça no ha perdut en una jornada 1 des d'aquell 0-1 de Sòria en l'estrena de Pep Guardiola, el curs 2008/09, una desfeta que va acabar amb el primer triplet. Els blaugrana tampoc van fallar en el següent desplaçament d'estrena, a El Sardinero, on es van imposar al Racing 0-3, com tampoc ho van fer la campanya passada, en què es van endur els tres punts de San Mamés (0-1). Tot i així, amb els números a la mà no hi ha dubte que per al Barça és molt millor començar la lliga a casa, un debut que és sinònim de victòria i de molts gols.

UNA DESFETA

L'única derrota va arribar el curs 1939/40, en què l'Espanyol es va imposar 0-1
En 42 estrenes de lliga com a local, el Barça només n'ha perdut 1 i n'ha empatat 5

Messi, a només un gol del registre de César

Si el curs que ve al Barça li toca encetar la lliga una altra vegada al Camp Nou, Leo Messi tindrà al davant l'oportunitat de superar un altre rècord més com a blaugrana, dels pocs que encara no es troben en el seu poder, el de ser el màxim golejador de les estrenes del Barça al Camp Nou. En aquests moments, el jugador que ha fet més gols és César, que entre les estrenes dels cursos 1946/47, 1947/48, 1948/49 i 1950/51 va marcar 11 dianes, i va encadenar dos espectaculars debuts de lliga amb dos pòquers, contra l'Oviedo i la Real. Aquest impressionant bagatge, però, perilla després dels dos gols de Messi de dissabte, ja que l'astre argentí acumula ja 10 dianes al Camp Nou en estrenes de la lliga, ja que va fer un hattrick contra el Vila-real (2011/12) i dues dianes contra la Real Sociedad (2012/13), el Llevant (2013/14), l'Elx (2014/15) i el Betis (2015/16). Com sempre que s'ajunten un rècord per superar i el nom de Messi, sembla que aquest també és qüestió de temps.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)