ACB

Bàsquet

Lliga Endesa

Els primers tastets

Lliga Endesa. La pretemporada s'obre a Sant Julià de Vilatorta, on fins diumenge es juguen sis partits entre equips ACB. Avui, torn per a l'ICL Manresa i el Barça de Bartzokas, que debuta

El FC Barcelona Lassa de Georgios Bartzokas pujarà aquest vespre per primera vegada a l'escenari després d'onze dies d'entrenaments. Serà al torneig de Sant Julià de Vilatorta, que enguany estrena format pel que fa als equips de la Lliga Endesa, englobat dins del circuit de pretemporada que organitzen l'ACB i Movistar.

Així, conjuntament amb els blaugrana, des d'avui i fins diumenge els aficionats també podran veure en acció el Divina Joventut, l'ICL Manresa, el MoraBanc Andorra, el València i el Betis. Com en el cas del Barça, els d'aquest cap de setmana també seran el debut del MoraBanc en la preparació.

Doble sessió

Els que encetaran l'escomesa seran el València de Pedro Martínez i Jaume Ponsarnau i l'ICL Manresa, a dos quarts d'una del migdia.

Tots dos ja van jugar diumenge de la setmana passada el primer enfrontament, amb triomf contra el Castelló (65-83) i el Força Lleida (77-81) en el cas del conjunt d'Ibon Navarro. El tècnic manresà, tot i jugar “a casa”, avisa: “Aquests partits són dins d'una pretemporada encaminada a arribar bé als primers quinze dies de lliga, on tenim quatre partits amb dos desplaçaments seguits en tres dies amb viatge complicat [Sevilla i Múrcia]. Volem fer-ho bé, però el torneig és un capítol més en la preparació.”

El segon enfrontament del dia, a les vuit del vespre, el jugaran el Barça i el Betis, l'equip que fins la temporada passada havia estat sempre el Sevilla, entrenat enguany per Zan Tabak.

Per part blaugrana, Bartzokas podrà disposar de tots els jugadors del primer equip llevat de Justin Doellman (Kosova) i Sasa Vezenkov (Bulgària), que està disputant el preeuropeu; del lesionat de llarga durada Shane Lawal i de Navarro, encara amb permís. És a dir, hi seran Rice, Koponen, Ribas, Oleson, Eriksson, Perperoglou, Claver, Dorsey i Tomic.

A més, completaran la convocatòria els jugadors del Barça B Stefan Peno, Rodions Kurucs, Maxi Esteban, Àlex Mazaira i Wesley Sena. Per part sevillana hi haurà Marc García, que enguany hi juga cedit pel Barça, i l'exblaugrana Boki Nachbar.

Avui
València - ICL Manresa
12.30 h, Movistar+
Barça Lassa - Betis
20 h, Esport3, Barça TV i Movistar+
Demà
Divina Joventut - ICL Manresa
12.30 h, Esport3 i Movistar+
Betis - MoraBanc Andorra
20 h, Movistar+
Diumenge
València - Divina Joventut
12.30 h, Esport3 i Movistar+
Barça Lassa - MoraBanc Andorra
18 h, Esport3, Barça TV i Movistar+

Claver, primer entrenament al Palau

Víctor Claver es va incorporar ahir a la dinàmica de treball del Barça Lassa després d'uns dies de descans un cop acabada la seva participació en els Jocs. Tot i que és difícil, el valencià, que es va retrobar amb Georgios Bartzokas i Christos Pappas, els seus tècnics la temporada passada al Lokomotiv, podria disputar avui els seus primers minuts. Qui encara té uns dies més de permís és Juan Carlos Navarro, que com Claver va aconseguir la medalla de bronze amb Espanya a Rio. L'escorta de Sant Feliu té previst tornar a la feina dimarts vinent.

Els equips ACB, l'anècdota

Molts aficionats descobriran enguany el torneig de Sant Julià, però el cas és que la cita, que arriba a la 32a edició, fa temps que està ben consolidada en el calendari de pretemporada. Així, el torneig està obert durant tres dies a equips de totes les categories i edats, masculins i femenins i siguin federats o no –en aquest cas, únicament en categoria sènior–. Molts d'aquests equips aprofiten els tres dies de torneig per fer una concentració de pretemporada i, dividits en més de trenta categories diferents, juguen entre quatre i sis partits. Amb arbitratge i taula d'anotadors designats per la federació catalana, els partits es juguen en prop de 30 pistes simultànies, situades a Sant Julià de Vilatorta i en vint localitats més. Tot plegat, més de 200 equips que acabaran disputant més de 500 partits.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)