Eurolliga

De decepció en decepció

Infausta actuació del Barça Lassa, que enllaça la tercera derrota a Europa després sucumbir a la pista del cuer

Rice va ser l'únic argument en un equip sotmès en el rebot i molt tou defensivament

La d'ahir a l'Abdi Ipekçi és d'aquelles desfetes que fan mal. No tant en l'aspecte classificatori –tot i caure al dotzè lloc, té el quart a només un triomf–, sinó de sensacions que transmet l'equip a hores d'ara. La visita a la pista del cuer, un rival a qui fins ara havia derrotat sempre (7-0), s'intuïa com una bona oportunitat per redreçar el rumb a Europa, però el Barça Lassa va acabar bandejat i enllaçant la tercera derrota en l'Eurolliga. I el pitjor, fent visibles tots els seus defectes. Rice, la boia en atac, va arribar al final amb la llengua a terra per la falta d'un altre base amb cara i ulls que el rellevés i per la fragilitat en defensa, sobretot a la zona, que va ser flagrant, com s'aprecia en la diferència en el rebot. Un desastre.

Amb mal peu

Els turcs tenien clar per on gravita el joc blaugrana, i el desgast a Rice era prioritari. Koksal s'hi va enganxar com una paparra en el primer quart, en què el Galatasaray va marcar la pauta sobre la pista. Schilb era el que feia mal i Perperoglou li donava rèplica, però l'engranatge no rutllava en defensa. Es badava pel dèficit de tensió, i aleshores ja hi començava a haver problemes per tancar el rebot defensiu. Per sort, el rival tampoc llueix per la intensitat al darrere (17-13, 9').

Ni l'entrada de Dorsey i Holmes, més mòbils i ajustables a la defensa de canvis de Bartzokas, va ajudar a pal·liar el mal. El primer es va fer veure en atac –esmaixada després de robar la pilota inclosa, que va donar el primer avantatge visitant (25-27, 15')–, però també era incapaç de tallar la sagnia del rebot. A la mitja part, el Galatasaray n'acumulava deu en atac i els blaugrana, set en defensa. Claver i Doellman havien aparegut durant aquest segon parcial, si bé no van ajudar gens. Amb tot, res no estava perdut encara en el descans (-4).

La tornada de vestidors va ser desconcertant. Els desajustos defensius eren constants i, en els canvis d'assignacions, els que treien rèdits eren els turcs. Entre això, una bona circulació de pilota i l'encert, es va obrir el primer forat considerable (49-37, 34'). Bartzokas va sol·licitar aviat el temps mort, però va haver de moure la banqueta poc després. Tomic, molt incòmode, no apareixia i es va haver de recórrer a Dorsey i Holmes per tenir més múscul a dins. Res, però, tenia cap efecte sobre el joc. El rebot continuava tiranitzat pel Galatasaray –gran feina de Tyus i Pleiss–, que també tenia paciència perquè tot fluís en atac. I en això, Güler va tenir-hi gran part de culpa. Si l'equip no s'havia desconnectat del partit ja en el tercer quart, era gràcies a Rice. Ell sol, en accions individuals –i això que li anaven apareixent un defensor rere l'altre–, li mantenia les constants vitals. Però l'avaria al darrere impossibilitava un acostament (64-50, 32').

L'últim esforç

Amb la insistència de Rice n'hi va haver prou per arribar a posar la por al cos als turcs (66-59, 34'), però el base té un límit. I més si no hi ha manera de dosificar-lo. En aquest punt, van entrar en pista Tomic i, més tard, Perperoglou actuant de quatre –i hi havia Vezenkov, Claver, Holmes i Doellman a la banqueta– a la recerca d'altres inspiracions, però el que es va trobar van ser les punyalades des de l'arc, de Güler i Diebler, que ja van definir el desenllaç de l'enfrontament (74-62, 37'). I l'equip va abaixar els braços. La derrota deixa un pòsit molt agre i la necessitat de millora urgent.

11
punts
acumula Tomic en els tres últims partits en l'Eurolliga, amb 3/11 tirs de dos i 5/12 tirs lliures. A més, ha perdut 7 pilotes.
26,9%
en triples
en les tres darreres jornades (14/52). En les sis primeres, el Barça Lassa va acreditar un 37,9% (47/124).
41
rebots
del Galatasaray, quan la seva mitjana era de 29. Ahir ja hi havia arribat a finals del tercer quart.
Tal com hem jugat no mereixíem guanyar. Han agafat 15 rebots més i han tingut més creativitat. Amb xifres així, és normal perdre
Georgios Bartzokas
El més positiu és que l'equip està unit. Sabem que el calendari és difícil, però estic segur que reaccionarem
Víctor Claver
Havíem de jugar millor, sobretot en defensa a l'inici. Després hem perdut la confiança. Ho hem d'oblidar aviat
Georgios Bartzokas
No hem tingut mentalitat, però la temporada és molt llarga en l'Eurolliga. Encara queden 21 jornades
Justin Doellman

El calendari fa molta pujada

Una setmana més, el Barça Lassa es manté com l'equip menys anotador de la competició (70,4), amb l'afegitó que ahir es va quedar amb tan sols 64 punts contra la pitjor defensa del torneig. Fins ahir, el Galatasaray rebia 92,5 punts i ningú li havia anotat menys de 80. La millora en atac és obligada, i més amb el calendari que l'espera en l'Eurolliga. La setmana que ve, el divendres 2 de desembre, rebrà al Palau el Panathinaikòs de Xavi Pascual. I, després, enllaçarà tres desplaçaments consecutius, i no precisament plàcids. Tornarà a Istanbul per enfrontar-se amb l'Anadolu Efes (9 de desembre), visitarà el CSKA a Moscou (16) i anirà a la pista del Baskonia (21). Sumar en aquest tram és bàsic per no despenjar-se.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)