Eurolliga

Bàsquet

Eurolliga

“Serà emocionant”

Xavi Pascual va aterrar al Panathinaikòs el 23 d'octubre passat per cobrir la vacant d'Argiris Pedoulakis, cessat just després de ser apallissat a la pista de l'Olympiacòs (-25) en la segona jornada de lliga grega. El tècnic de Gavà hi va arribar amb un contracte de tres anys i la missió de recuperar l'hegemonia al país i retornar el club a la final a quatre.

Des que va signar, tothom va marcar amb vermell el dia del retorn a casa, el Palau. Obertament, havia refusat referir-s'hi, al·legant que encara quedaven dies. Ahir, a 24 hores del partit, va explicar les seves sensacions des de l'hotel de concentració del club grec. “Serà especial. Dir una altra cosa seria mentir. Però quan el partit comenci ja estaré concentrat en la direcció del partit”, va dir Pascual, a qui el Barça Lassa farà un homenatge just abans de l'inici. Pel que fa a la rebuda que espera, va afegir: “Res en concret, però imagino viure una bona nit i poder veure cares conegudes, de gent que ha format part de la meva família els últims anys. Serà un retrobament emocionant.”

Conciliador

El preparador no va voler referir-se a l'etapa al club blaugrana –“ara no és moment d'això; el passat és passat”– i va ser molt curós a l'hora de parlar del Barça Lassa actual. Va voler deixar clar també que la seva motivació és “la mateixa” que en qualsevol altre enfrontament: “En l'Eurolliga cada partit és difícil. Fins ara, encara que hàgim perdut, hem estat a prop de victòria sempre. I ho intentarem aquí, però al Palau gairebé ningú hi guanya, i el Barça és un dels millors del continent amb una plantilla extraordinària.” Això sí, va deixar clar que conèixer la majoria de la plantilla blaugrana no li donarà un plus: “També ells em coneixen a mi. A hores d'ara no hi ha secrets. I al final, en el partit hi haurà matisos, moments.”

La vida a Atenes

Encara vivint en un hotel, si bé amb perspectives de trobar casa a curt termini, Xavi Pascual només té paraules bones de la seva nova etapa a Grècia. “La rebuda ha estat sensacional per part de tothom, i em fa la sensació que fa molt més de 40 dies que estic al club”, va dir el preparador, que sempre ha notat suport. També després de perdre contra l'Olympiacòs, fa dues setmanes: “La ciutat es mou per les emocions; ho viu tot al límit. Però, vagin bé les coses o no, l'afició està sempre al costat de l'equip. Jo m'hi sento a gust, perquè el seu ADN és guanyador i encaixa amb la meva manera de fer.”

Avesat a l'exigència de la Lliga Endesa, el tècnic va voler subratllar que la lliga grega no és tan fràgil com sembla: “L'ACB té més nivell, però compte amb la intensitat de la lliga grega. Hi ha molta exigència física i és un estil diferent de bàsquet.” Sobre si creu que ell pot ser el tècnic que pot retornar l'estabilitat al Panathinaikòs a la banqueta, va concloure: “Aquest és un repte molt bonic. Em feia il·lusió començar un altre projecte i quan va aparèixer aquesta oportunitat la vaig agafar amb molt de gust. Em moc millor amb l'objectiu de guanyar que de no perdre coses. A més, els caps de setmana ja se'm feien llargs [riu].”

HOMENATGE

El Barça Lassa va anunciar ahir que se li farà un reconeixement abans del partit
Fins ara, encara que hàgim perdut, hem estat a prop de la victòria sempre. I ho intentarem aquí, però al Palau quasi ningú hi guanya
Tot es viu al límit [a Atenes]. Però vagin bé les coses o no, l'afició sempre està amb l'equip. I jo m'hi trobo bé per l'ADN guanyador
L'ACB té més nivell, però compte amb la intensitat de la lliga grega. Hi ha molta exigència física i es juga un estil diferent
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)