NBA

Marc Gasol, sempre decisiu

NBA. Dos tirs lliures seus han donat el triomf als Grizzlies contra els Magic, després d'haver remuntat 13 punts en l'últim quart

Marc Gasol ha entrat a 7:22 del final amb 69-78 per als d'Orlando i els seus vuit punts en el tram final han estat determinants –com un triple de Jamychal Green en l'últim minut i una recuperació del mateix jugador en l'últim atac dels Magic– per al triomf dels Grizzlies (95-94). És més, dos tirs lliures del català a 12 segons del final han capgirat el resultat per primera i única vegada en els últims 20 minuts de partit.

Marc Gasol ha estat el màxim anotador dels seus (25, amb 6/11 de 2, 2/3 de 3 i 7/7 tirs lliures, 2 rebots, 3 assistències, 1 recuperació i 5 taps en 32 minuts. Marc, que ja era un jugador amb un impacte global decisiu, ara també ho és en els moments que decanten els partits. Els Grizzlies, després de dues decepcions contra equips de l'est, recuperen el camí de la victòria amb un final agònic que s'han guanyar el dret a disputar després d'haver remuntat 13 punts (71-84) en els últims 6:11.

James Harden ha tornat a donar una alegria als Rockets, que han trencat una sèrie de set victòries com a locals dels Warriors en un partit monumental, amb dues pròrrogues. En el quart període, Kevin Durant ha empatat (113-113) i Harden ha fallat un triple per guanyar, a dos segons del final. En el primer temps afegit novament els Warriors han empatat, ara amb Klay Thompson, a 27 segons del final, i després d'una successió de temps morts i pèrdues, l'últim tir (també un triple) ha estat per a Kevin Durant, errat.

I en la segona pròrroga els Rockets han marxat (124-130) sense que el 2+1 de Draymond Green (127-130) hagi servit de res perquè Trevor Ariza ha rematat des del tir lliure. Nou triple doble per a James Harden (29 punts, 15 rebots i 13 assistències) i gairebé per a Green (20, 15 i 9), sostre anotador de la temporada per a Durant (39, a més de 13 rebots) i actuacions brillants de Stephen Curry (28 punts i 5 assistències), Ryan Anderson (29 punts) en una nit esplèndida.