ACB

Una ratxa molt perillosa

Lliga Endesa. El Manresa enllaça vuit derrotes per tercera vegada des del retorn de la LEB (2007). En les anteriors l'equip va acabar en places de descens

Avui fa

exactament dos mesos de la primera i única victòria de l'ICL Manresa aquesta temporada. Va ser a Sevilla (75-80), a la pista del Betis, en la segona jornada. Des d'aleshores i fins aquest diumenge passat, vuit derrotes en vuit enfrontaments –Múrcia, Río Natura, Joventut, Baskonia, MoraBanc, Bilbao, Madrid i Unicaja– per una diferència mitjana de 13,4 punts, una sèrie que ha situat l'equip del Nou Congost en una posició força compromesa: cuer, a dues victòries del penúltim.

Precedents dolents

Encadenar vuit derrotes no és un fet desconegut a la capital del Bages des que l'equip va tornar de la lliga LEB (2007). Anteriorment ja havia succeït en dues ocasions i en totes dues l'equip va acabar en la pitjor de les posicions, en places de descens.

En la temporada 2012/13, l'última de Jaume Ponsarnau al capdavant de l'equip, el Manresa va perdre en les vuit primeres jornades per una diferència mitjana de 14,9 punts. Com en l'actual, aquell equip va patir molt pels problemes físics. La temporada següent es va establir el sostre de derrotes de manera consecutiva en 12, des de la 23a jornada fins a l'última. En la sèrie, Borja Comenge era el tècnic en les quatre primeres (-12,5 punts de mitjana) i Pere Romero en les vuit últimes (-21,3). Fa dos anys, amb Pedro Martínez en la direcció, la pitjor ratxa va ser de sis (-7,5), mentre que en l'últim, ja amb Ibon Navarro al capdavant, els manresans com a molt en van enllaçar set (-23,5).

Començant per diumenge en la visita a la pista del Fuenlabrada (3-8), l'equip situat immediatament abans del Manresa en la classificació, la necessitat de vèncer és imperativa.

-13,4
punts
de mitjana en contra en la vigent sèrie de vuit derrotes consecutives que viu l'equip.

Pendents del mercat

Amb Cvetkovic fora de circulació tres setmanes i amb Auda sis, el club fa dies que busca reforços. Té una plaça d'extracomunitari lliure, però la cintura econòmica és mínima i el marge escàs. Diumenge contra l'Unicaja, Rush, a qui es fa contracte setmana a setmana, va tornar. “Busquem i busquem”, deia Navarro diumenge. “Però si al Barça li ha costat trobar un base, imagineu-vos a nosaltres.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)