FEB

Bàsquet

Lliga femenina

El Cadí juga fort per la copa

Lliga Femenina. Victòria clau de l'equip alturgellenc contra l'Spar Citylift Girona, que va tenir les locals entre les cordes en el tercer quart però va jugar molt malament en el desenllaç

CADÍ LA SEU 68 SPAR CITYLIFT 64

CADÍ LA SEU:Arrojo (9), Meiya (16), Pérez (9), Bahí (12), Brunckhorst (8) –cinc–; Vilaró (6), Montoliu i Lo (6). 23/50 de 2, 4/14 triples (2 Vilaró, 1 Pérez i 1 Bahí), 10/12 tirs lliures, 27 rebots (6 Vilaró i Meiya), 12 assistències (3 Pérez i Bahí) i 69 de valoració (18 Bahí).SPAR CITYLIFT GIRONA:Rodríguez (9), Buch, Jordana (8), Gomes, Ibekwe (21) –cinc–; Peters (16), Alminaite (8) i Spanou (2). 19/45 de 2, 5/13 triples (2 Peters), 11/13 tirs lliures, 31 rebots (11 Ibekwe), 12 assistències (3 Buch i Jordana) i 50 de valoració (27 Ibekwe).PARCIALS:18-13, 14-19 (32-32), 13-18 (45-50) i 23-14 (68-64).ÀRBITRES:Baena i Areste.

Grandiós pas endavant del Cadí la Seu en la lluita per entrar en la copa. La victòria d'ahir contra l'Spar Citylift Girona –que no havia perdut en cap sortida– s'haurà de rubricar dissabte vinent a Bembibre però era imprescindible i va arribar en un últim minut en què les de la Seu van portar a l'error l'Uni d'una manera continuada i estrepitosa. Per a l'Spar, la derrota no té una transcendència immediata però en un equip que es reivindica aspirant als títols és difícil d'admetre un darrer minut com el d'ahir, propi d'un equip en pretemporada.

El Cadí va sortir més activat. Tampoc és cap sorpresa. L'activitat, però, li va donar més sentit de l'avantatge en la lectura dels espais, més esforç defensiu i una circulació de pilota millor, amb Bahí i Arrojo assumint responsabilitat i Tirera barallant-se a dins. Entre la gironina i Ibekwe va saltar alguna espurna però només Peters anotava amb efectivitat ien les visitants. El Cadí va tenir set punts de marge (18-11) perquè l'Uni no va saber ni gastar les faltes quan tocava.

Quan Tirera va anotar el 22-13 (a 6:50 de la mitja part) Èric Surís ja havia demanat un temps mort que va servir per mitigar pèrdues. Dues accions positives de Leo –assistència a Alminaite i safata després de recuperació– i el primer bàsquet de camp d'Ibekwe van calmar les locals (22-19). Peters i Ibekwe van trobar el seu lloc i a la mitja part tot tornava a començar (32-32)

El cara o creu és local

L'Uni va posar les seves virtuts al servei de la defensa i al Cadí se li va fer de nit. Dues pèrdues seguides i la tercera falta de Tirera pesaven i tot i que l'Uni no ho aprofitava prou, Pie va haver d'aturar el partit (36-40, 25') perquè el Cadí no saltava el mur, Alminaite intimidava i dos triples (Leo i Jordana) amenaçaven (40-48, 29'). Va haver de tornar Tirera al rescat.

Amb 52-57, el Cadí va estar més serè i l'Spar va ser presoner de l'ansietat. ansietat, de dos triples gairebé seguits de Vilaró (63-63) i de pèrdues, una rere l'altra, que van culminar en un servei de banda de Jordana a Ibekwe. A set segons del final Arrojo només va anotar un tir lliure (66-64) Tirera va agafar el rebot d'atac i va sentenciar des del tir lliure.

Hem estat intenses en defensa, amb joc ràpid i assumint riscos en atac. A estones ens surt bé i d'altres no tant, però avui ens ha servit per guanyar
Dues errades greus ens han costat el partit en l'últim minut, però no hauríem d'haver arribat al cara o creu
Èric Surís
Amb 40-48 hem atacat encara més obertes i no hem permès cap situació fàcil. Perdent, les possibilitats d'entrar a la copa eren zero