ACB

Bàsquet

Copa

Cruspits per la realitat

El Barça Lassa no pot fer front a l'exigència física i de recursos del València i queda fora del partit pel títol

Mana per 33-22 (16') però acaba sucumbint, faltat de rotació però també de substància

El camí del Barça Lassa en la copa es va acabar ahir al vespre. L'equip anava a Vitòria amb ganes de reivindicar el seu estatus i fer un gir copernicà a la temporada, però es va estampar en les semifinals contra el València, un equip amb cos, pòsit competitiu i fons d'armari suficient per no enfonsar-se en la primera dificultat, tal com havia fet el dia abans l'Unicaja. I, quan el rival el va exigir físicament, va ser ell qui no va poder donar rèplica, orfe d'efectius en la rotació –la baixa de Perperoglou es va afegir a les de Navarro, Doellman i Oleson–, però també de prou joc. La reacció en els darrers minuts va ser més un cop d'orgull que altra cosa, i no va posar mai en risc el triomf dels taronja, que avui intentaran (18.30 h, #0) destronar el Madrid.

Amb l'Eurolliga també ja perduda, els de Bartzokas s'han de centrar a recuperar efectius i intentar construir alguna cosa sòlida per poder aspirar, quan toqui, a l'únic títol que ara li queda, la Lliga Endesa. En cas contrari, cauria un tercer any en blanc.

Encert i defensa

Els primers compassos del partit no auguraven res de bo. Dubljevic es feia lloc a la pintura –Diagne, titular ahir, va deixar el lloc aviat a Tomic– i l'equip abusava del bot, sobretot Rice, i no movia prou la pilota. Quan la va fer circular amb velocitat, va trobar millors situacions i el seu joc va deixar de ser previsible. La presència de Tomic hi va tenir molt a veure en la millora (13-11, 7'). El rival, però, també tenia recursos i Bartzokas va haver de recórrer a Claver en el lloc d'Eriksson per tallar la sagnia de San Emeterio (10 punts sense error en el primer quart). Així i tot, el València mantenia la iniciativa (14-19, 9').

L'equip sustentava tota la seva aportació ofensiva en l'encert de l'arc (5/9 en l'inici de segon quart), però de mica en mica ho va equilibrar i va trobar punts també a prop del cèrcol. A més, va fer entrar en col·lapse l'atac taronja, que, a més de fluïdesa, també havia perdut efectivitat. L'estructura de tres petits al perímetre, obligat per les baixes, li va funcionar a Bartzokas i el seu equip va obrir forat en una fase en la qual van coincidir sobre el parquet Munford, Peno i Koponen (33-22, 16'). Pedro Martínez movia la banqueta, però no endevinava la tecla, si bé la irrupció d'Oriola li va permetre tallar gairebé set minuts sense fer ni un tir de camp. Dues accions de Tomic en el tram final del segon quart –un 2+1 i una cistella després d'un rebot d'atac– van propiciar que els blaugrana encara mantinguessin un coixí considerable en el temps de descans (38-29).

Canvi d'escenari

Que el València tornaria a mossegar era més que previsible i, amb Sikma i Oriola de parella interior, la seva dosi d'energia es va multiplicar i va fer recular el Barça Lassa (0/5 en tirs de camp en els primers atacs de quart). Entre això, l'encert de Rafa Martínez des de l'arc i els contraatacs arribats de pilotes recuperades o del control del rebot defensiu, la dinàmica es va girar del tot (parcial de 3-19 i 41-48, 26'). Koponen va entrar per Rice, erràtic i ahir molt desencertat, i el seu canell va ser profitós, però únicament perquè el duel no quedés ja esquinçat del tot en el tercer parcial. Mentre els blaugrana s'aferraven al que fos –Tomic i el canell del finlandès sobretot–, el València tenia en Vives l'amo i senyor del ritme, i en Kravtsov un element de rotació que estripava el resultat, amb 7 punts seguits a l'inici del darrer quart (56-68, 34'). L'equip no va tirar la tovallola i va continuar, amb el cor, buscant un impossible, però ja no hi ha havia cames. I al rival tampoc li va entrar el pànic.

2/16
tirs de camp
del València en el segon parcial. No va fer la primera fins que faltaven 3:24 per a la mitja part, un bàsquet d'Oriola.
4
faltes rebudes
de Rice en 63 minuts en la copa, tres contra l'Unicaja i una ahir. En els dos partits, 10 assistències i 7 pèrdues.
11
pilotes perdudes
del Barça Lassa en els dos últims quarts. Fins a la mitja part, únicament n'havia perdut dues.
0
pèrdues
de Renfroe entre els quarts i la semifinal, en què va estar 51 minuts a la pista. Va arribar fos a la recta final d'ahir.

Perperoglou, baixa

Faltava mitja hora per arrencar el partit i el Barça Lassa comunicava que Stratos Perperoglou era baixa d'última hora per un problema al turmell dret. Es desconeix quin és l'abast de la lesió de l'aler grec. Sense ell, el cos tècnic va decidir inscriure en l'acta Brad Oleson, tot i que finalment no hi va participar. L'escorta d'Alaska era dubte, però finalment, i amb consens amb el metge, es va optar per no fer-lo jugar per evitar una recaiguda. Com en els quarts, no es va inscriure Aleix Font.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)