FEB

Una lliga, dues realitats

Lliga Femenina. L'Spar Citylift Girona rep el CREF, penúltim classificat i immers en un desori que el farà presentar-se amb sis jugadores i amb un tècnic a qui va fer fora fa dues setmanes

L'anàlisi prèvia de l'Spar Citylift Girona-CREF podria haver estat la convencional d'un partit entre el segon i el penúltim, d'un equip que s'ha hagut de llepar les ferides d'una final perduda i una eliminació europea i d'un rival que ha anat perdent peces, que té les pitjors estadístiques de tir, d'encert i de valoració de la lliga i que només es defensa en el rebot. Podria plantejar-se així el partit, però seria erroni.

Li preguen que torni

Perquè el CREF serà avui a Fontajau amb sis jugadores i no amb les vuit de què disposa. I perquè no el dirigirà José Luis Gómez-Sellés, més conegut per Madrid com a Kowalsky, tot i que el van nomenar entrenador el passat dia 14, no fa ni dues setmanes. Qui s'asseurà a la banqueta és Pepe Vázquez, justament el tècnic destituït, en una decisió desconcertant presa dijous per la pressió de la plantilla, que en deu dies en va tenir prou per arribar a la conclusió que amb Gómez-Sellés no hi havia convivència possible i que, si continuava, prendrien una mesura de força.

A més, Vázquez –que ahir va confirmar a aquest diari que torna a dirigir l'equip– va ser destituït amb nota inclosa del club, farcida de retrets que posaven en qüestió la seva professionalitat. Amb disculpes del club pel mig i reclamat per les jugadores, Vázquez ha tingut el gest d'empassar-se l'orgull i tornar a l'equip. Per cert, ahir el web del club encara allotjava el comunicat dient pestes de Vázquez.

Tot plegat serveix per reflexionar sobre la realitat de la Lliga Femenina. O les realitats, perquè la de l'Uni –club petit però organitzat i amb una mínima estructura– té molt poc a veure amb la del CREF, tot i que aquesta tarda seran rivals. Però en circumstàncies com la d'avui, el millor lema a la pista és ignorar els problemes del rival perquè és la millor manera de respectar-lo.

Arguments comptats

De les que hi són, les amenaces venen sobretot de la qualitat de Tamara Abalde –ara té un rol preponderant després d'una tardor decebedora– i Sarah Imovbioh, que la setmana passada va igualar el rècord de rebots en un partit (22). Hailey Dunham, la màxima anotadora de l'equip, s'ha lesionat i Irene Garí va deixar plantat l'equip, tot i que Vázquez la intentarà recuperar.

El CREF és l'equip que anota menys, no arriba ni al 40% en tirs de dos ni al 60% en tirs lliures (el pitjor de la lliga), és l'equip que es passa pitjor la pilota (8,4 assistències) i l'Uni gairebé el dobla en valoració. El salva el rebot: en atac és el millor de la lliga (12,9) però no és estrany, amb el que arriba a llançar i a fallar.

Ajornen l'Avenida-Spar

La FEB, sense cap comunicació prèvia amb l'Uni, ha decidit canviar la data del partit Avenida-Spar (23a jornada, 11 de març) i situar-lo dimecres 22 de març a les 20.30 h, just abans de les dues últimes jornades, en horari unificat. La causa és el play-off de quarts de final de l'Eurolliga entre el Fenerbahçe i l'Avenida (7, 10 i 15 de març).

42
tirs de camp
falla el CREF de mitjana en cada partit. És el que en llança més de la lliga (65,2) i només el Cadí n'anota menys (23,15 per 23,21 del CREF).
Hem carregat bateries. La cicatriu hi és però ja es va girar full a Zamora i només mirem endavant
Èric Surís
És un equip curt i desestructurat. Ha tingut tantes guerres que sembla pitjor del que és, perquè Abalde o Imovbioh poden fer mal
Èric Surís
Ens agrada preparar els partits sabent coses del rival però no canviarà res pel fet que vingui un altre entrenador o altres jugadores
Èric Surís
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)