ACB

Bàsquet

Lliga Endesa

Un retorn eclipsat per les urgències

Lliga Endesa. Nacho Llovet torna a Badalona, on va jugar 14 anys, amb la Penya i l'Obradoiro lluitant per no baixar

A Nacho Llovet (Barcelona, 09-05-1991) li tocarà diumenge viure un retorn a Badalona que no era el que esperava quan, després de catorze temporades a la Penya –hi va arribar sent infantil i va anar escalant graons fins a acabar sent-ne el capità– va decidir canviar d'aires i acceptar el repte de Santiago de Compostel·la. Els seus dos clubs, el professional i el de la seva vida, tindran un duel de màxima pressió, amb el descens a la LEB trepitjant-los els telons: “M'hauria agradat jugar a Badalona amb els dos equips ja salvats.” Però el pivot confia que ni l'un ni l'altre acabaran baixant: “Ara mateix per dinàmiques i calendari crec que el Betis ho té més complicat que nosaltres, però amb el que queda ja no hi ha marge d'error.” Llovet explica l'experiència d'haver marxat de la seva zona de confort, que era Badalona: “És una decisió vital, però és clar que els joves a la Penya vivim una situació ideal, perquè el club ens protegeix molt. Ets a casa, tot són comoditats i facilitats, t'entrenes amb amics... Una cosa molt diferent quan surts a fora i veus la realitat. Quan ets al Joventut no ets conscient que vius molt bé, però quan marxes ho tens claríssim.”

Llovet assegura que vol que els nervis no li juguin una mala passada en el partit contra la Penya: “És una situació atípica, veure la meva gent. Continuo sent de la Penya i és un club que m'estimo molt, perquè em va fer créixer i em va donar l'oportunitat d'arribar a l'ACB. No serà fàcil jugar.” Curiosament, el millor partit de Llovet a l'ACB va ser en la primera volta contra la Penya i va va acabar amb 11 punts, 6 rebots i 21 de valoració.

Cares noves i lesions

Llovet ens revela per què el seu equip es troba en aquesta situació tan delicada: “Hem tingut entre deu i dotze lesions durant el curs, algunes de molt importants, com la de Corbacho tot just començar. I el fet de ser una lliga curta, amb 17 equips, és molt millor per als equips que ja han mantingut una base del curs anterior que no pas per al nostre, que té molts debutants a l'ACB. Els equips amb tants canvis necessiten dos o tres mesos més que la resta per acoblar-se, i ho estem pagant.” Llovet té clar quan la Penya va fer el canvi de xip: “L'arribada de Jordan li ha donat un plus en tot. I m'agrada molt i em sento orgullós que qui estigui liderant la Penya siguin gent de la casa com ara Vidal, Abalde, Ventura i Sàbat. Tenir un bloc de gent d'aquí és clau, perquè senten més el club, els colors i s'hi impliquen més, sobretot en moments complicats com ara.”

L'experiència a terres gallegues està sent, de moment, excel·lent: “És una ciutat fantàstica, petita i totalment entregada a l'equip. A més, deien que el temps era dolent, però és l'any que menys ha plogut dels últims 40, és a dir que hi estic molt a gust. Però, evidentment, es troba a faltar estar a casa. I la platja.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)