ACB

bàsquet

lliga endesa

Un Barça Lassa desconegut

Lliga Endesa. Rice (17 punts) i Tomic (20) deixen el triomf gairebé enllestit al descans (49-35) davant un Unicaja inexistent. El Barcelona, ara quart, recupera, a més, l'‘average' de l'anada

Un nou Barça. Això va semblar ahir l'equip de Bartzokas. Malauradament, un Barcelona desconegut fins ara. El bon rendiment i les sensacions ofertes al Palau contra l'Unicaja (89-70) van ser justament tot el contrari del que s'havia vist fins ara enguany. Els locals van aixafar el rival en un enfrontament estadísticament molt notable, i van recuperar amb suficiència l'average de sis punts de l'anada. A més, van certificar encara més la seva classificació per al play-off (la derrota del Bilbao al matí ja ho havia confirmat matemàticament).

Val a dir que els malaguenys ho van posar ben fàcil, esborrant-se gairebé del partit des del salt inicial. I és que el conjunt blaugrana no va necessitar anar a la línia de tir lliure en tota la primera part per anotar 49 punts al descans contra un rival que només havia fet quatre faltes. Massa tous. Rice, Tomic i companyia ho van aprofitar per fer caixa i trencar el partit ja al final del primer quart i en l'inici del segon amb un 11-0 (30-20). Abans, festival triplista entre els dos equips especialistes de la lliga: set triples (3 de Rice) en els primers quatre minuts de partit gairebé consecutius de Barça i Unicaja.

Les només dues pèrdues fins a la mitja part (49-35) dels locals també van ser una dada clau per explicar l'exhibició de potser el millor Barça de la temporada (70% en tirs de dos al descans), que va regalar tres assistències de fantasia de Navarro, Tomic (immaculat al descans amb 7/7) i Rice.

Ja en la segona meitat, dos parcials de 8-0 van acabar d'enfonsar un equip andalús força entregat i apàtic (17 pèrdues), que van donar al Barça Lassa la màxima diferència del partit als nou minuts del tercer període (67-46, +21). En el darrer quart, els triples de Koponen, el domini de Tomic (32 de valoració amb 20 punts, 7 rebots i 9/10 en tirs) i poc més. Tant de bo hi hagi continuïtat. Sobretot per assegurar el factor pista, clau en el play-off.

Tomic i Rice són els que han d'estirar els altres. Són dos jugadors amb molt de talent
Juan Carlos Navarro
Si Navarro diu això... té pes, no? Cada victòria és important després de tot el que ha passat enguany
Ante Tomic
0
tirs lliures
havia llançat el Barça Lassa al descans (5/5 al final) contra un rival que només va fer 4 faltes en la primera part.
4
pèrdues
només van fer els de Bartzokas en tot el partit, quan la seva mitjana és de 14,4 (el tercer equip que perd més pilotes de la lliga).