FEB

“Sabem què cal corregir”

Èric Surís Entrenador de l'Spar Citylift Girona

“Anem a Salamanca a capgirar el factor pista i tenir avantatge a Girona, sabent que en un play-off a tres partits tots són vitals, més que en una sèrie a cinc o a set –és el resum d'Èric Surís sobre la tercera final de lliga que afronta l'equip–. Sabem què cal corregir respecte a les tres derrotes i que hem de ser fortes mentalment.”

El tècnic, però, procura que el 0-3 no incideixi gaire en l'equip: “No ens hi hem de fer mala sang, i hem de pensar només en el que ve. Ara són les notes finals. L'equip s'alliberarà mentalment després d'una temporada en què sempre som el favorit excepte quan juguem contra l'Avenida.”

La ment

Pel que fa al cap, Surís parteix d'una premissa bàsica: “Ser fortes per no entrar en les dinàmiques a les quals et porta l'Avenida. Pots haver jugat 20 o 25 minuts perfectes, de control, i en cinc minuts et forcen pèrdues, t'incomoden, fas errades i notes que el partit ja no és teu i com te'l prenen.”

Surís creu, però, que l'equip està mentalment més ben preparat per a l'exigència que li ve: “Sabem que serà diferent de la semifinal, però pel sol fet de saber-nos preparats no guanyarem. Hem d'estar a punt per als mals moments, per patir, per no marxar del partit fàcilment com intentarà l'Avenida amb el seu joc. Ho tenim molt parlat i treballat, però tot això ho has d'acompanyar fent bé les coses, que els detalls surtin bé.”

I el bàsquet

“Som molt diferents. Elles tenen una identitat molt defensiva, però amb grans talents per anotar. Nosaltres, a l'inrevés, una mentalitat predominant d'atac, però hem de construir des de la defensa. Hem anat agafant solidesa, i el segon partit de semifinals el vam tirar endavant des de la solidesa defensiva. Aquest és el nostre repte.”

L'altre objectiu indissimulat és que Sílvia Domínguez no tingui tanta incidència, “que no se senti còmode, que dubti”. “Però hem de posar en l'equació totes les que les envolten”, matisa el tècnic.

El fet que l'Uni hagi agafat 36 rebots més que l'Avenida en els tres enfrontaments i els hagi perdut tots motiva una reflexió: “Hi ha altres aspectes en què elles capgiren la truita, les pèrdues sobretot. La seva defensa incomoda, fa cometre errades, et porta a llançaments menys ben trobats...”

La identitat

Surís pensa més en el treball dels detalls com a via per guanyar la lliga. I descarta renunciar al joc de transició tot i que fomenti un partit d'anada i tornada com el que també li agrada a l'Avenida: “No pots canviar radicalment de filosofia per un partit, i no és per romanticisme. Si fos per això, llenço el romanticisme a la paperera i guanyem la final. Estem configurats per jugar d'una manera i hem d'intentar ajustar i treballar els detalls perquè juguin a favor nostre i evitin que l'equip quedi exposat. No pots passar de jugar blanc a jugar negre perquè, a més, si resulta que perds, et queda la sensació que has perdut sense ser tu mateix, has despintat l'equip.”

MENTALITZACIÓ

“Hem d'estar a punt per als mals moments, per patir, per no marxar del partit”

IDENTITAT

“No pots canviar per un partit. Has d'ajustar i mirar que els detalls vagin a favor teu”
L'Avenida és favorit, però hem estat molt temps preparant aquesta final i tenim ganes d'acabar la temporada com ens mereixem
Rosó Buch
Cal ser constants 40 minuts. Si ens desconnectem, se'n van. La clau som nosaltres, ser dures i no despistar-nos
Noemí Jordana
Estem positives i emocionades. Coneixem la seva defensa i actitud, i ens hem preparat molt bé
Haley Peters
Hem de millorar la defensa del blocatge directe, cuidar la circulació de pilota i estar juntes. L'actitud serà la clau
Helena Oma
El factor pista ajuda, però si pots aïllar-te i concentrar-te en les companyes i el temps de joc, potser no influirà tant
Leo Rodríguez
Del títol de copa vaig aprendre que estar concentrades 40 minuts i no perdre la fe és el que et fa guanyar
Rosó Buch
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)