ACB

Bàsquet

Relleu a la `Penya

“Ni en el millor somni ho hauria imaginat”

Jordi Villacampa deixa la presidència del Joventut i Juanan Morales li agafa el relleu

“Vaig arribar amb tretze anys al millor club en formació i valors”, subratlla

Visiblement emocionat, Jordi Villacampa va tancar ahir una etapa de 18 anys com a president del Joventut: “Ni en el millor dels meus somnis hauria pensat arribar fins aquí quan vaig arribar amb 13 anys a la Penya, el millor club en formació i valors.” Ho va fer amb un discurs abans de la junta general d'accionistes.

Amb la presència dels capitans, Albert Ventura i Sergi Vidal, en una sala de premsa del Palau Olímpic plena a vessar, el fins ahir màxim responsable verd-i-negre va començar fent una crítica de la seva gestió: “No he estat capaç de connectar amb la ciutat, tot i que ho hem intentat convidant totes les entitats, però no ho hem fet bé. Tampoc hem sabut explicar les coses, perquè la gent m'ha parlat de transparència i hem patit massa en silenci estant a la fiscalia, a antifrau... però hem aguantat com campions.” Villacampa també va voler posar èmfasi en una situació que no li agrada: “Marxo amb la sensació que cada any salven la Penya... i no és així. Tot ens ho hem treballat nosaltres, mai hem tingut diners públics directes, les operacions que hem fet sempre han estat bones per a la ciutat i per al club, mai ens han donat res a canvi de res, i sí alguna cosa a canvi d'alguna cosa.” Pel que fa a l'aspecte social, també es va lamentar per altres temes: “No hem sabut fer créixer les penyes ni liderar el bàsquet de la ciutat, i fins i tot el president d'un club de la ciutat –fent referència al Sant Josep– ens ha portat a fiscalia.” També va fer una crítica a la situació que ha viscut la Penya amb l'explotació del Palau Olímpic: “No hem aconseguit amb la regidoria d'Esports poder fer actes en dos anys, i és error nostre.” En la part positiva Villacampa va inflar el pit amb el bàsquet de base: “Hem estat impressionants, som referents en formació arreu de l'Estat, i això ens dona una identitat que no té cap club, tot i que cada vegada hem de vendre més joves i és més difícil. Però aportem el 25% dels jugadors estatals a l'ACB.”

Elogi a l'afició

També va aplaudir l'afició: “La gent es mereix un 10, perquè ha fet un pas endavant quan l'equip l'ha necessitat.” Quant al deute, va voler que quedés clara una cosa: “Mai ens hem endeutat per comprar jugadors, sí que ho hem fet per comprar actius.” La part més emocionant va venir en el capítol d'agraïments, en què va tenir tres mencions especials: “A la Rosalia Pinet, la nostra gerent, amb qui no hem tingut una relació fàcil, però gràcies; al vicepresident, Josep Puig, per estar sempre al meu costat, i a la meva dona, la Maite, per aguantar-me.” Després va cedir la paraula a Juanan Morales, el nou president, que només va voler dir dues coses: “Molts clubs que semblaven indestructibles ja no hi són, i també vull afegir que la meva línia, que ja hi haurà temps per explicar, serà potenciar el que s'ha fet bé, que són moltes coses, i optimitzar les que no, estic segur que d'aquí a uns anys hi haurà un altre consell per tirar la nau endavant.” Villacampa i Morales van coincidir en un missatge: “Les persones passen i la Penya continua.” D'altra banda, el Joventut va fer oficial el deute actual del club, que és de 7,7 milions d'euros (3,2 a Hisenda, 1,4 de l'IBI del pavelló, 1,4 als proveïdors i 1,3 a bancs i 500.000 euros del concurs de creditors). Amb la venda del Mas Ram, però, el que quedarà seran bàsicament els 3,2 milions d'euros que es deuen a Hisenda, a pagar en vuit anys.

JORDI VILLACAMPA

“Mai ens hem endeutat per jugadors, si que ho hem fet per comprar actius”

JUANAN MORALES

“Potenciaré les moltes coses que s'estan fent bé i optimitzaré les millorables”

El nou equip de Juanan Morales com a president

Si bé Jordi Villacampa va tancar ahir un cicle, Juanan Morales en va obrir un altre. El nou president verd-i-negre té mandat fins al desembre del 2021, que és el que va renovar Villacampa en la darrera junta general d'accionistes. El fet que sigui un conseller actual qui agafa el relleu, permet a Morales evitar haver de ser escollit com a president assumint directament el càrrec. Dels consellers que hi havia fins ara deixen el seu càrrec la mà dreta i home fort de la Penya els últims anys, el vicepresident, Josep Puig; el responsable de l'àrea de màrqueting, Raül Ciprés; el responsable de l'àrea de relacions institucionals i d'expansió, Bernat Montoya, i Ricard Palou, responsable de l'àrea de comunicació. Continuen de l'anterior consell José Carlos Pliego i Jordi Mach, que portaven les àrees jurídica i social. Pliego, però, ho fa temporalment, fins que es trobi un altre conseller, que serà de l'Ajuntament de Badalona, inicialment un tècnic. Entren dins l'equip de Juanan Morales quatre cares noves: José Ramón Cagigas, Armando Nieto (president de Divina), Òscar Manuel Valero i Javi Villanueva.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)