ACB

Pas en fals del MoraBanc a Bilbao

Lliga Endesa. La derrota i la pèrdua de l'‘average' el deixen sense més marge d'error per disputar el ‘play-off'

Que el MoraBanc és molt poc fiable a domicili s'ha constatat tot el curs –el seu 2-13 només l'empitjoren l'ICL Manresa i el Saragossa– i ahir no va ser l'excepció. El dia en què tenia una gran oportunitat per quasi assegurar bitllet per al play-off va acabar sortint-li tot del revés. Tot i mantenir-se viu fins a la recta final (66-63, 36'), va acabar caient a Bilbao i cedint també l'average (+4 a Andorra per als de Peñarroya). Aquest fet ha reduït el seu avantatge a la mínima expressió –tan sols un triomf–, per bé que la nota positiva és que ho té encara tot a les seves mans en els tres últims partits. Això sí, el calendari no és pas agraït: València i Madrid al Principat i Betis a fora.

El rebot, una creu

Albicy va viatjar i va sortir d'inici, però ben aviat es va veure que els problemes estomacals l'havien debilitat. No era el de sempre i l'equip, sense ritme ni rebot, ho notava. La reaparició d'Antetokounmpo –no havia jugat per lesió els dos últims partits– va dotar de més energia el MoraBanc, als dos costats del camp. I, quan això es va unir a una fase de jerarquia absoluta de Shermadini a la pintura, l'equip va obrir forat en un vist i no vist: parcial d'1-10 i del 27-25 (13') al 28-35 (17'). Els problemes en el rebot i els rèdits que treia el Bilbao del d'atac li van impossibilitar mantenir l'avantatge al descans, en què tenia només un +1.

A la tornada dels vestidors, els locals van apujar el to defensiu i van trobar a l'altre costat dos puntals, Hervelle i Mumbrú, que els van propulsar en l'electrònic (46-39, 26'). Als andorrans els passava tot el contrari: no veien cistella –alguns tirs eren ben buscats, alliberats– i tampoc podien contenir la incessant sagnia en el rebot defensiu, que donava excessives segones opcions al rival. Amb tot, apareixien Antetokounmpo i Stevic, i el MoraBanc resistia les tibades bilbaïnes com bonament podia. En la recta final, però, l'equip va cometre excessius errors i també va prendre molts riscos en defensa, un fet que gats vells (Tabu o Mumbrú) no van desaprofitar per endur-se també l'average.

No hem estat a l'altura i ens ha faltat fe, però queden tres partits i depenem de nosaltres. Ens quedem amb això
Joan Peñarroya
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)