ACB

Un repte descomunal

Lliga Endesa. El MoraBanc obre a Madrid (20.30 h, #0) el ‘play-off' contra el favorit al títol, amb el qual ha perdut tres cops en la pròrroga aquest curs

Feia més de dues dècades que no es tastava el el play-off al Principat. La seva única presència va ser en la temporada 1994/95 i el Barça el va eliminar per la via ràpida (2-0). Ara el rival també és de primera magnitud –el Madrid, a banda d'acabar primer en la fase regular, ha estat el dominador del bàsquet estatal els últims anys–, però el MoraBanc ha demostrat aquest curs que hi pot competir. Això sí, li ha faltat un pas més per vèncer-lo. De fet, les tres derrotes (dues de fase regular i la de la copa, amb el camp enrere no xiulat de Sergi Llull) van arribar en la pròrroga. Cos tècnic i plantilla confien que la quarta, avui al Wizink Center de Madrid (20.30 h, #0), sigui la bona.

En tensió

Fins ara el factor pista està marcant els quarts de final i el Baskonia, el València i l'Unicaja ja manen en les altres sèries per 1-0. El Madrid intentarà també fer el primer pas cap a les semifinals, i més després de patinar en la final a quatre d'Istanbul el cap de setmana passat. No va ser només el fet de perdre els dos partits, sinó la claredat de les derrotes i la imatge oferta. “Potser tindran un punt de tristesa, però estic segur que els jugadors es voldran reivindicar i voldran oferir la seva millor versió després de la final a quatre”, va dir Joan Peñarroya, que va confirmar la baixa definitiva de Burjanadze, “per a demà [avui] i divendres”. L'aler pivot georgià ja es va perdre els últims tres partits de fase regular per una sobrecàrrega al genoll dret.

Com era d'esperar, ahir el Madrid va donar d'alta Ayón i el sacrificat de cara al play-off –ja no es poden fer més canvis al roster– ha estat Trey Thompkins. En els blancs, hi ha cautela ja que, si bé el seu favoritisme és innegable, no s'acaben de refiar contra uns rivals com els andorrans, que, com ells, aposten per un ritme molt viu, sense especular. El MoraBanc sap que, per poder aspirar a la victòria avui, ha de tenir molta cura de les pèrdues i del rebot defensiu –el Madrid és tercer en pilotes recuperades (7,75) i quart en captures en atac (11,16)– i ha de fer partícip del joc Shermadini, que, contra els de Laso, ha acreditat 22 punts, 12 rebots i 32 de valoració en els tres partits.

Ningú creu que puguem eliminar-los, però anem allà convençuts de poder tornar a Andorra amb una victòria
Joan Peñarroya

LA DADA

Esperem el millor Madrid. Per poder-los guanyar, hem d'intentar no cometre errades en els moments clau
David Navarro
El MoraBanc ens ha portat al límit en els tres partits i sabem que haurem de fer un molt bon partit per vèncer
Pablo Laso
1-12
balanç
històric entre els dos equips entre la Lliga Endesa i la copa. L'únic triomf andorrà va ser en el curs 1995/96 (78-75), curs en què va acabar baixant.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)