ACB

Bàsquet

Lliga Endesa

El Barça reacciona

Lliga Endesa. Els blaugrana superen el València 91-79 amb un Renfroe magnífic i forcen el tercer i definitiu partit en la sèrie de quarts

El Barça Lassa jugarà dissabte a València (18 h) el tercer i definitiu partit de la sèrie de quarts de final del play-off pel títol després d’imposar-se per 91-79 als de Pedro Martínez. El resultat s’explica principalment per l’actuació d’Alex Renfroe: 16 punts (5/11 i 5/5 lliures), 6 rebots, 2 assistències, 2 recuperacions i 5 faltes rebudes en poc més de 20 minuts.

Després d’un quart inicial igualat, la primera meitat (49-32) ha estat marcada per l’energia ofensiva i l’agressivitat defensiva que l’equip ha trobat en el segon amb l’entrada a pista de Renfroe, Eriksson, Vezenkov i Diagné. Especialment encertat ha estat el base, molt vertical en atac, anotant 12 punts en aquest parcial. La valoració global al descans era explícita: 62-28 pels blaugrana.

Tornant dels vestidors, el Barça ha sortit molt concentrat, mentre que el València, tot i el resultat (70-50, 27’), no ha mostrat símptomes de millora en la seva activitat defensiva. Amb tot, un canvi d’individual a zona li ha permès retallar distàncies al final del tercer quart (73-59). El neguit ha arribat momentàniament al Palau amb un 2+1 de Sastre en el primer atac de l’últim quart (73-62), però de nou Renfroe ha sustentat l’equip (81-65, 35’) i el partit no s’ha escapat. La nota negativa ha estat la lesió de Diagné, que ha hagut de deixar el joc en l’últim quart.