FEB

Totes a Madrid per a l’estrena

Lliga Femenina 1. La FEB s’inspira en la lliga francesa i programa tots els partits de la primera jornada en una mateixa pista el mateix cap de setmana; l’Spar Citylift i l’Avenida jugaran diumenge

La Lliga Femenina 1 començarà el cap de setmana del 30 de setembre i l’1 d’octubre, però els set partits es disputaran en la mateixa pista, a Madrid –s’havia parlat del Magariños– en una fórmula inspirada en la de França i que es vol adoptar per al futur. L’Spar Citylift Girona i el Perfumerías Avenida haurien de jugar diumenge els seus partits, ja que s’hauran enfrontat dimecres 27 de setembre a Salamanca en la supercopa.

Divendres 29 de setembre es farà la presentació de la lliga –que estrenarà patrocinador, probablement Endesa– en un acte amb presència de presidents, entrenadors i un mínim de cinc jugadores de cada club. Els equips que actuïn com a locals en aquesta jornada inaugural –i que, per tant, perdran un partit en l’oferta als abonats– seran visitants el curs vinent.

La minicopa és de la FEB

Després de l’experiment positiu que l’Uni va posar en marxa a Girona el passat febrer, la FEB ha recollit la idea de la minicopa i la inclou en les bases de competició de LLF1 com a obligatòria per a tots els equips de la categoria. La copa s’avança tres setmanes i es jugarà del 19 al 21 de gener, també amb el format de sis equips assajat a Girona. El play-off també serà de sis (com la temporada 2016/17) amb els dos primers directament a semifinals, com en la copa. La lliga regular s’acabarà el 31 de març, amb dues finestres FIBA previstes per als caps de setmana de l’11 i el 12 de novembre i el 10 i 11 de febrer (les dates en què fins ara es jugava la copa), amb una jornada el 30 de desembre. La fase del títol (quarts, semifinals i final) es resoldrà en menys d’un mes, ja que el tercer partit de la final està previst per al 3 de maig. La lliga serà de 14 i, de moment, el Sant Adrià encara no ha confirmat la inscripció. Té temps de fer-ho fins al pròxim dia 17.

Hi ha novetats en els preus de les llicències d’extracomunitàries. Fins ara costaven 2.400 euros i ara seran més barates abans de l’inici de la lliga (1.800), es mantindran en 2.400 les que es fitxin durant la primera volta i s’encariran (2.800) al gener i febrer.

En la línia de millorar la difusió de la lliga, hi ha més requeriments de qualitat en el senyal de televisió però hi ha un retrocés: deixa de ser “preferible” la locució en castellà per ser obligatòria.

L’LLF1 continuarà sent de 14 equips i entre ells, de moment, no hi ha el Sant Adrià. De fet, les inscripcions i el pagament dels drets es poden fer fins al dia 17 i, per tant, el club barceloní té dues setmanes més per acabar d’estructurar el seu projecte. És un dels clubs candidats a beneficiar-se de la reducció de fins al 22,5% de la quota d’inscripció a què tindran dret els clubs en funció del nombre de jugadores de formació que inscrigui, de quantes siguin sub-22 i quantes acreditin més de dos anys complets al club.

Pocs canvis a LEB

Una de les reivindicacions dels clubs de LEB Or era sobretot rebaixar el cànon que ha passat de 200.000 euros a 160.000. També s’ha augmentat el percentatge de desgravació de la quota de 36.000 euros d’inscripció. Com en la lliga femenina, es pot arribar a aconseguir una rebaixa important que es retorna, això sí, al final del curs. D’entrada s’ha de pagar tota la quantitat. . La LEB Or manté els 18 equips però caldrà veure com acaba el Manresa, el Betis, el Burgos i el Palència. Si hi ha vacants a LEB Plata la primera plaça seria del Santander i la segona de l’Hospitalet si la demana.

L’EBG Marc Gasol s’estrena a EBA

La territorial gironina es consolida en el panorama de la l’EBA: el curs vinent seran tres equips. Als ja coneguts del Quart i el Salt ahir s’hi va afegir l’Escola de Bàsquet Girona Marc Gasol. Les gestions a tres bandes amb el Sant Narcís i el Sant Nicolau de Sabadell han fructificat i d’aquesta manera l’intercanvi de places fa que el Sant Nicolau jugui a copa Catalunya en lloc d’EBA cedint la plaça a l’EBG Marc Gasol i el club del pivot dels Grizzlies consolida d’aquesta manera l’acord que havia tancat amb el Sant Narcís, que tindrà el sènior a segona catalana i treballarà la base. A partir d’ara el responsable esportiu de l’EBG Marc Gasol, Àlex Formento, haurà de confeccionar la plantilla. Es vol buscar un tècnic que conegui la realitat de Girona i algun jugador també gironí de primer nivell com a punt de partida.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)