ACB

El Barça Lassa fa una aposta per Shane Larkin

Lliga Endesa. El club blaugrana presentarà en les pròximes hores una oferta a l’ACB pel base, sobre el qual el Baskonia té el dret de tempteig

El FC Barcelona Lassa presentarà en les pròximes hores una oferta qualificada a l’ACB pel base nord-americà Shane Larkin (1m81, 1992).

El jugador, que la temporada passada va debutar a Europa amb el Baskonia, va ser inclòs pel club basc al dret de tempteig i, segons marquen els terminis reglamentaris, el club de la lliga espanyola que el vulgui ha de comunicar a la lliga les condicions del contracte que li ofereix abans de la mitjanit d’aquest mateix diumenge. L’aposta del Barça pel base –dues temporades amb clàusula per marxar a l’NBA l’estiu vinent– busca satisfer una petició expressa del nou tècnic blaugrana Sito Alonso, que ha estat el seu entrenador a Vitòria i amb el qual ha tingut una entesa excel·lent, fins al punt de donar-li l’equip de manera incondicional.

El Baskonia, l’NBA

El Barça vol el jugador però ni de bon tros està sol en la subhasta. D’entrada, el Baskonia també desitja que continuï amb ells i en aquest sentit fa setmanes que li va presentar una oferta de renovació per a tres temporades, proposta rebutjada per Larkin –enguany el jugador de Cincinnati ha cobrat 900.000 euros nets–. Les condicions del contracte que presentarà el Barça són econòmicament molt poderoses, però tot porta a pensar que s’haurà de negociar amb Josean Querejeta perquè el club vitorià no l’iguali –tindrà cinc dies per fer-ho des del moment que els blaugrana la trametin a l’ACB– o, en cas que ho fes, per tal que alliberi després el jugador.

A banda de rivalitzar amb el club basc en l’ACB, el Barça també ho fa amb l’NBA. En ple ball del mercat d’agents lliures, Larkin és un dels jugadors que la temporada passada van jugar l’Eurolliga que n’estan més pendents. El base, de magnífic comportament al vestidor i element ofensivament diferencial, va ser-ne un dels més destacats liderant el Baskonia fins al play-off de quarts, acreditant 13,1 punts i 5,7 assistències en 28,4 minuts. I si les propostes que rep de la lliga nord-americana no li fan el pes, el CSKA, que busca un substitut per a Teodosic –el serbi i Larkin comparteixen representant, Nick Lotsos–, també podria ser un pretendent a batre.

Entre dimecres i ahir, el Barça ha vist com se li escapaven dos jugadors que tenia en el punt de mira: Darius Miller (Pelicans) i sobretot Nicolò Melli, que descartada l’NBA ha acabat decidint-se pel Fenerbahçe malgrat la gran oferta que tenia del club blaugrana.

L’Eurolliga tira milles

Està previst que avui o dilluns l’Eurolliga faci públic el calendari de la pròxima temporada, una lliga de 30 jornades que arrencarà el 12 d’octubre, s’allargarà fins al 16 d’abril i no s’aturarà les dues setmanes (novembre i febrer) en què la FIBA ha posat partits de seleccions de classificació per al mundial 2019. Ahir a Barcelona, el president de l’organisme continental, Jordi Bertomeu, va ser taxatiu: “Tots els clubs i les lligues presents en l’assemblea han aprovat el calendari. El que hem fet és confirmar l’acord que vam prendre fa dos anys, quan es van discutir les finestres FIBA.” I hi va afegir: “El que no podem fer és canviar el nostre calendari perquè algú ha decidit unilateralment canviar el seu. Hi ha jugadors que renuncien a la selecció a l’estiu i no passa res.”

La sortida de Tyrese Rice

Amb Thomas Heurtel fitxat, en cas que es concretés l’arribada de Shane Larkin pràcticament s’imposaria la sortida de Tyrese Rice. El jugador arribat fa un any del Khimki té diversos equips d’Eurolliga que hi estan interessats, però tots estan molt lluny de satisfer els 2,4 milions (bruts) que té signats per a la temporada vinent. El Barça estaria disposat a pagar una modesta part d’aquesta quantitat per facilitar-li la sortida, però de moment al base no li surten els comptes –és a dir, que entre el que hi posaria el Barça i el nou equip igualessin els 2,4–. La idea del club és que el tercer base sigui o bé Lude Hakanson –té un any més de contracte però també una molt bona proposta de l’Herbalife– o bé Stefan Peno, tots dos, jugadors amb la condició de formació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)