ACB

Bàsquet

Lliga Endesa

La Penya fitxa Birgander

Lliga Endesa. El pivot suec (2,09 m, 1997) serà el recanvi de Jordan i arriba del Clavijo, de LEB Or; té un gran futur i molta progressió al davant

Simon Birgander va néixer a Kvistofta (Suècia) ara fa 19 anys i té una envergadura de braços de 2,18 m. El jugador va començar jugant a futbol amb els amics i va canviar al bàsquet ja ben gran. Però des de llavors la seva progressió ha estat espectacular. Amb el Helsingborg Basketbollklubb suec, de la segona divisió, va fer una mitjana d’11,8 punts, 13,1 rebots i 5,7 assistències i va decidir fer el salt a l’Estat espanyol. El curs passat va jugar al Clavijo, en la LEB Or, on ha jugat una mitjana de 13.12 minuts per partit, amb 4 punts (41/67 tirs de dos, un 61% d’encert) i 4,1 rebots de mitjana i 7,3 de valoració. Ho va fer després de ser un dels jugadors més destacats de l’Europeu sub-18 (divisió B) que es va jugar a Àustria l’estiu anterior. Enguany ha compaginat l’equip de la LEB Or del Clavijo, amb qui havia signat quatre anys de contracte i amb qui va baixar de categoria, amb el del filial en la lliga EBA, on va ser capaç de fer, per exemple, 40 de valoració en un partit acabant amb un triple doble: 10 punts, 14 rebots i 10 taps en un partit. Birgander arriba a la Penya per continuar creixent en la seva curta trajectòria i com a recanvi de Jordan en el joc interior. Si la Penya fitxés un quatre fort, el polonès Gielo passaria a la posició d’aler.

No al Barça B i l’Andorra

El jugador va tenir l’interès del Barça per poder jugar a l’equip de la LEB Or però no ho va veure clar pel tema dels minuts de joc. De fet, el Barça ja tenia controlat el jugador perquè la temporada passada va fitxar a mig curs l’ucraïnès Herun, que era company seu a l’equip. Qui també s’havia interessat en ell és el MoraBanc, que el volia per estar en el primer equip i tenir minuts en el seu filial en la lliga EBA. Però no ho va veure amb bons ulls.

Avui, sorteig de la Champions League a Mies

Avui a les dues de la tarda es farà a Mies, seu de la FIBA a Suïssa, el sorteig de la primera eliminatòria de la Champions League, en què la Penya sabrà qui serà el seu rival, que sortirà d’entre el Lulea suec, el Bosna de Sarajevo, el Dinamo Tbilisi georgià, el Donar Groningen holandès, el Kapfenberg Bulls austríac, el Karposh Sokoli macedoni, el Keravnos xipriota i el Sigal Pristina de Kosova. El partit d’anada serà el 19 de setembre i el de tornada, al Palau Olímpic, el 21. Els verd-i-negres necessiten passar tres eliminatòries per poder jugar la fase de grups.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)