FEB

Bàsquet

Competicions FEB

L’atzucac del CBT

Competicions FEB. Les dificultats econòmiques gairebé el fan renunciar a EBA, i no pot evitar l’èxode dels jugadors joves cap a altres llocs

El CBT té l’aigua al coll. La falta de suport institucional ha aguditzat més la situació del club, que, tot i haver eixugat en deu anys una gran part dels 1,8 milions d’euros de deute històric –l’ha reduït a 600.000–, viu una situació límit. Tant és així que el primer equip, que va baixar de LEB Plata a EBA el curs passat, ha vist molt a prop la possibilitat de renunciar a la categoria FEB i sortir a primera catalana, on milita el filial. Finalment, sortirà a EBA, però es desconeix encara si ho podrà fer amb un equip competitiu.

Problemes

Les estretors pressupostàries no són ni de bon tros noves i l’entitat ha fet mans i mànigues per no desajustar-se en l’última dècada. Com a exemple, en el curs 2006/07, la primera plantilla tenia 950.000 euros de pressupost a Or, i en la passada, a Plata, únicament 210.000. Tot això comptant que, segons explica el mateix CBT, l’Ajuntament no ha pagat en els últims sis anys ni la meitat dels 450.000 euros anuals signats en el conveni. Se’n reben poc més de 200.000 i el club, més enllà del primer equip, mou al voltant de 800 jugadors, amb totes les despeses que se’n deriven.

Aquest estiu, a més, Loli Salas ha decidit deixar la presidència després de sis anys, però la dificultat és trobar un relleu. La situació no convida a fer-ho –el 10 d’agost és la data límit– i de moment la junta es manté al capdavant, ara amb Jacint Rodríguez de president interí. Molts d’ells van fer esforços personals, sobretot quan se’ls va instar a fer la fusió frustrada amb l’ADT el 2011, que encara no ha tingut retorn. I la campanya activada durant el mes passat (#salvemCBT) va tenir ressò però no va servir perquè el consistori augmentés l’ajuda. Per això, i sense possibilitat de tornar a LEB Plata als despatxos, es va optar per inscriure’s a EBA tot i saber les dificultats que hi havia.

Berni i jugadors

El tècnic, implicat també en els Jocs del Mediterrani del 2018, té coll avall continuar i només s’ho repensaria si aparegués una proposta com a ajudant en la Lliga Endesa. No preveu deixar el CBT per ofertes de la LEB. Una altra història és la plantilla. En els últims tres cursos a Plata, el gruix ha estat de joves del planter, però el seu bon rendiment fa que rebin ofertes de fora i marxin. Ja va passar fa dos anys (Baiget, Galofré i Álamos) i en l’actualitat l’èxode és més accentuat, amb casos com els de Ferran Torres (Granada, Plata), Dani Martínez (Càceres, Or) o Marc Giménez i Oriol Besora (Valls, EBA). Que els joves sorgits de la base prefereixin jugar al Valls o el Salou (copa Catalunya) abans que al CBT perquè els poden pagar més sí que és un altre problema greu. Molt greu.

L’Hospitalet s’inscriu a LEB Plata

Si bé el termini per completar la inscripcions a les competicions FEB s’acaba dilluns que ve (13 h), l’Hospitalet ja ha presentat tota la documentació necessària –s’hi estipula un aval de 54.000 euros i una quota d’entrada de 20.000– per recuperar la plaça a LEB Plata, que va perdre a la pista la temporada passada. Això sí, li cal que es generi una vacant en la categoria, que mantindrà els 16 equips. La decisió definitiva la sabrà després de la comissió delegada, fixada per a dimarts que ve. Amb Jorge Tarragona un any més com a tècnic, el club també ha renovat l’aler pivot Javi Rodríguez i ha incorporat l’aler Iván García, que la temporada passada va militar a l’Araberri (Or).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)