ACB

bàsquet

barça

Pierre Oriola, un pivot amb més joc que estadístiques

Lliga Endesa. El FC Barcelona Lassa fa oficial el fitxatge del targarí per les properes quatre temporades. Paral·lelament, el Baskonia comunica a l’ACB que iguala l’oferta blaugrana per Larkin

El FC Barcelona Lassa va fer oficial ahir el fitxatge per quatre temporades de l’aler pivot Pierre Oriola (2,06 m, 1992). El jugador, fill de Tàrrega, prové del València, equip amb el que aquesta temporada passada va proclamar-se campió de lliga i amb el que encara li quedava un any de contracte. És per això que per incorporar-lo el Barça ha hagut de pagar al club taronja una compensació per alliberar-lo. Amb el targarí, la plantilla blaugrana per a la propera temporada compta amb tres jugadors del país (Ribas i Navarro).

Sempre passen coses

Amb la incorporació el Barça dota la plantilla d’un jugador sòlid tot i estar en creixement, amb el joc del pivot modern agafat i en procés de consolidació, un jugador d’enllaç entre les posicions interiors.

Oriola posseeix una excel·lent interpretació del joc ofensiu per parelles, accions que finalitza a tota velocitat, fet que l’ajuda a tapar mancances físiques o tècniques davant d’altres rivals. En permanent estat d’ebullició quan és a la pista, si no agafa el rebot els toca tots. Sense cap reticència a jugar al contacte, gran lector de les ajudes, defensivament passa per ser un dels millors interiors del bàsquet europeu en la defensa del pick-and-roll. Amb tot, el gran valor d’Oriola és que es tracta d’un d’aquells jugadors en els que les xifres són completament secundàries. Quan surt a la pista sempre passen coses, i el seu esperit i el seu llenguatge corporal, en un Palau com el dels últims anys, orfe de connexions amb el camp, no tenen preu. Per això el Barça no ha regatejat amb el València i d’aquí els quatre anys de contracte.

Amb Ribas amb Espanya

Oriola va passar les revisions mèdiques abans de signar el contracte i demà s’incorporarà a la selecció espanyola. Serà a Màlaga, en un grup de 16 jugadors que estaran concentrats fins el diumenge 23 i dels que en sortirà el dotzè home del combinat que Scariolo portarà a l’europeu. A banda d’Oriola, del Barça també hi haurà Pau Ribas, encara en procés de recuperació de la lesió al tendó d’Aquil·les.

Quan hi ha interès del Barça sempre es fa especial i diferent. Soc d’aquest club des que era petit i ja tinc ganes de començar
El meu ADN és que el treball no falti i les ganes tampoc. Per això he arribat fins aquí. Però haig de seguir treballant, millorant i creixent
Pierre David Oriola Garriga
Aler pivot 2,06 m
Tàrrega Catalunya
25-09-1992 24 anys
Trajectòria
CN Tàrrega (categories inferiors)
2008/09 Plus Pujol Lleida (júnior)
2009/10 Bàsquet Manresa (júnior)
2010/11 Sant Nicolau (EBA)
2011/12 Assignia Manresa (ACB)
2012/13 Força Lleida (LEB Or)
2013/14 Osca (LEB Or)
2014-16 Sevilla (Lliga Endesa)
2016/17 València (Lliga Endesa)
2017-? FC Barcelona Lassa
Lliga Endesa 16/17
Punts 7,6
Tirs de 2 p. 62% (117/188)
Triples 31,6% (6/19)
Tirs lliures 69,9% (58/83)
Rebots 3,2 (2,1 + 1,1)
Faltes 2,2
Minuts 15,1
Partits 41
Valoració 7,5
El reconeixement al València hi ha de ser. Em van donar l’oportunitat de jugar i viure un any increïble
Pierre Oriola

El Baskonia també reté els drets de Larkin

Hores després de fer oficial l’arribada d’Oriola, el Baskonia va comunicar a l’ACB que igualava l’oferta per dues temporades que el Barça havia presentat diumenge a l’ACB per Shane Larkin. És a dir, el futur del base nord-americà passa ara per una negociació i per acordar una quantitat amb el Baskonia per tal que el club basc cedeixi els drets del jugador al Barça. És el mateix escenari en el que està Hanga –els alabesos també van comunicar que igualaven per l’hongarès hores després que el Barça fes oficial un fitxatge, en aquest cas el d’Adrien Moerman, dimecres–. Amb aquestes operacions per desencallar, el club, que ja ha fitxat Thomas Heurtel, té previst fer oficial l’arribada de l’aler Rakim Sanders en els propers dies i completar la plantilla amb un altre jugador interior.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)