FEB

bàsquet

LEB Or

Jordi Trias, a Manresa

LEB Or. L’aler pivot gironí, l’últim MVP de la categoria, serà un dels pals de paller del nou projecte del club del Bages. Ha fitxat per una temporada

Ja fa dies que a l’ICL Manresa es treballa pensant en la LEB Or. I ahir va donar un cop d’efecte amb l’arribada de Jordi Trias. L’aler pivot gironí (1980), que ha fitxat per una temporada, aterra al Bages per ser un dels referents tant a la pista com al vestidor d’un equip que aspira a recuperar la plaça en la Lliga Endesa tan aviat com sigui possible. Coneix bé la categoria i, de fet, els dos últims cops que hi ha jugat –MoraBanc Andorra (2013/14) i Barça B, la passada– ha estat escollit l’MVP. En l’exercici passat, va acabar amb 11,9 punts (51,7% en tirs de 2), 10,2 rebots i 3,1 assistències en gairebé 30 minuts de mitjana.

Prioritat

En els últims estius, l’ICL ja s’havia interessat pel gironí, però les converses no van arribar mai a bon port. Ara ha estat diferent. Per bé que el Barça B –en especial, Alfred Julbe– el volia retenir, la proposta bagenca era més forta i decidida. De fet, el director esportiu, Román Montáñez, va qualificar el reforç com a prioritari: “Es tracta d’un jugador d’equip amb una qualitat extraordinària que ens donarà experiència i lideratge per a l’equip.”

Es dona la circumstància que, excepte comptats cops –Múrcia (2001/02, a LEB), Andorra (2013-15) i València (2015/16)–, ha desenvolupat quasi tota la carrera a Catalunya. Va jugar al CB Girona, a la seva ciutat natal, en diferents etapes i sempre en la Lliga Endesa; també al Barça –allà va poder alçar títols, com per exemple l’Eurolliga de París (2010)– i al Joventut. Així, el club manresà és un dels equips catalans d’elit que li faltaven. “Estic molt content i il·lusionat amb el projecte. Espero que puguem fer un bon grup, que ens permeti estar a dalt i lluitar per poder pujar una altra vegada a l’ACB”, explicava ahir el gironí. Més enllà del que pugui aportar a la pista, Trias també tindrà com a objectiu ajudar els joves. I és que la parcel·la tècnica –Montáñez i el preparador Aleix Duran– vol que els joves (Guillem Jou, Jordan Sakho, Bebo Khalaf, Nil Brià i Dani García) siguin protagonistes en el retorn a LEB Or. El club està treballant també en la incorporació de Garrett Nevels, que va fer 16,4 punts, 4,5 rebots i 3,4 assistències en 27,4 minuts el curs passat amb l’Actel Força Lleida.

LA DADA

403
partits
a Lliga Endesa de Trias entre el CB Girona, el Barça, el Joventut, l’Andorra i el València.
Trias era prioritari, el primer de la llista. I tant ell com el club han fet un esforç per anar plegats
Román Montáñez

Costa és difícil que vagi al Burgos

Una de les pors que hi havia a l’ICL Manresa era la possibilitat que Lluís Costa acabés marxant al Burgos. El base, però, tenia fins dissabte passat per desvincular-se fent ús d’una clàusula del seu contracte, però no ho va fer i d’aquesta manera va quedar renovat. Ara, si li arribés l’oferta formal del club castellà hauria de pagar un buy-out de sortida, tot i que sembla improbable que ho faci. D’altra banda, el Prat continua reforçant el seu equip i ahir va fitxar Marc Blanch, un dels referents de la LEB Or dels últims anys, que va arribar procedent del Palència, on aquest curs ha acabat amb unes mitjanes de 10,3 punts, 2,8 rebots i 1,4 assistències.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)