FEB

El tercer passatger

FEB. La comissió delegada dona el vistiplau a la inscripció del nou sènior de l’Escola Bàsquet Girona Marc Gasol, que acompanyarà el Quart i el Salt la temporada que ve al grup C d’EBA

Mai fins ara tres equips gironins havien coincidit en el grup C d’EBA. La temporada que ve hi seran, i no només això, sinó que estaran en un radi de menys de 10 quilòmetres.

La comissió delegada de la FEB es va reunir ahir a Madrid per tancar la configuració de les diferents categories i va donar el vistiplau a les inscripcions del Quart, el Salt i el nou equip sènior de l’Escola Bàsquet Girona Marc Gasol, registrat com a Bàsquet Girona a seques. Ha obtingut lloc a través d’una operació a tres bandes, quedant-se la plaça a copa Catalunya del Sant Narcís i, després, intercanviant-la amb el Sant Nicolau, a EBA. Tot i això, es desconeix encara si els tres equips coincidiran en el mateix grup ja que la distribució no es fa per criteris geogràfics, sinó agafant com a punt de partida la classificació de l’exercici passat. En tot cas, és una incògnita que es resoldrà entre avui i demà, perquè està previst que el calendari es faci públic ja aquest mateix divendres.

La competició manté el format i el nombre d’equips del curs passat. És lògic, si es té en compte l’èxit dels canvis. Hi haurà dos grups de 14 equips que s’enfrontaran tots contra tots amb una fase regular de 26 jornades i els dos primers de cada grup accediran a la final a quatre. L’últim baixarà, i el penúltim i l’antepenúltim jugaran una eliminatòria de permanència. Enguany s’ha incrementat la representació del país (25 de 28), amb dos de balears i un d’aragonès. Al final s’han acabat generant vacants, fruit de renúncies, d’equips balears sobretot. N’han tret profit el Cerdanyola, que va baixar; el Vic i el Roser, que van quedar a les portes de l’ascens, i el Cantaires de Tortosa, que militava a copa Catalunya.

La LEB Or i Plata

Feia temps que la comissió delegada no era una bassa d’oli i no va fer falta fixar cap pròrroga. Hi havia demanda de places i qualsevol forat es va omplir ràpidament. A la LEB Or, i més enllà de l’entrada del Clavijo per l’Araberri –el club basc va perdre el lloc en no tenir a punt la paperassa i l’aval–, la resta ho va presentar tot correctament. I la categoria tindrà quatre catalans un cop confirmat l’ICL Manresa.

A Plata, l’Hospitalet ha recuperat el lloc perdut en la pista el curs passat. S’ha aprofitat de les vacants, algunes de les quals inesperades. Una prové del salt del Clavijo a Or abans comentat i les altres de renúncies (Alcázar i Marín, que ja havia baixat de la LEB Or) o problemes amb la documentació (Zornotza). Sorprèn aquest últim cas, que passarà de lluitar fins al final per pujar a Or en l’exercici passat en el play-off a jugar en categoria autonòmica perquè no té ni plaça a EBA. A banda de l’Hospitalet, han tret profit de la situació l’Albacete –també havia baixat–, a més del Plasència i del filial del Baskonia, que jugaven a EBA i havien demanat plaça.

CALENDARIS

Els de les categories LEB i EBA es faran públics ja aquest divendres
*LEB OR (18)
ICL Manresa, Actel Força Lleida, FC Barcelona B, Prat, Betis, Palència, Breogán, Oviedo, Corunya, Melilla, Palma, Ourense, Càceres, Tau Castelló, Osca, Iraurgi, Ciudad de Valladolid i Clavijo (*) (*) - Ocupa el lloc de l’Araberri, que no ha presentat la documentació a temps.
*LEB Plata (16)
Martorell, L’Hospitalet, Granada, Morón, Cambados, Lucentum, Àvila, Navarra, Agustinos Lleó, Zamora, Myrtia Múrcia, La Roda, Canoe, Albacete, Plasència i Fundación 5+11 (filial Baskonia) S’han generat quatre places. El Clavijo ha pujat a Or i l’Alcázar, el Marín –va baixar d’Or– i el Zornotza no han presentat la documentació requerida.
*EBA (Grup C, 28)
25 equips catalans (Quart, Collblanc, Pardinyes, MoraBanc Andorra B, Mollet, Salt, JAC Sants, UE Mataró, Boet Mataró, Sant Josep Badalona, Cornellà, Barberà, Masnou, Arenys, UB Sant Adrià, Castelldefels, CB Tarragona, Igualada, Bàsquet Girona, Valls, Castellbisbal, Cerdanyola, Vic, Roser i Cantaires de Tortosa); 2 de Balears (Palma B i Menorca) i 1 d’Aragó (OIivar).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)