FEB

Rivalitat escapçada

EBA. S’oficialitza el calendari sense que els tres equips gironins de la categoria coincideixin en el mateix grup. El Quart i el Bàsquet Girona han quedat enquadrats al grup A i el Salt, al B

La temporada passada no hi va haver cap partit de rivalitat gironina a EBA perquè els dos representants (Salt i Quart) estaven en diferents grups. Enguany, i arran de la irrupció d’un tercer equip, el Bàsquet Girona –el sènior de l’escola de Marc Gasol–, era obvi que es recuperaria. Fins i tot hi havia la possibilitat que els tres coincidissin en el mateix grup, un fet que finalment no s’ha produït. I és que els criteris que prevalien, abans que els geogràfics, eren els de classificació del curs passat. Ahir al matí, la FEB va fer pública la distribució de grups i el calendari, que ha situat el Quart i el Bàsquet Girona al grup A i el Salt al B. A més, els derbis es faran esperar. El Bàsquet Girona-Quart serà el 14 de gener, l’últim partit de primera volta, i la tornada serà la que tancarà la fase regular, a Quart, el 28 d’abril.

Incertesa

El format de competició és calcat del que es va posar en pràctica fa un any i que tan bona acollida va tenir. Els 28 equips –25 de catalans per només dos de balears i un d’aragonès– es repartiran en dos grups de 14, que jugaran tots contra tots, i en doble volta. Els dos primers de cada grup faran la fase d’ascens a LEB Plata, i també dirimiran qui és el millor del grup C en una final a quatre que s’organitza de forma rotatòria. Enguany, li toca a Catalunya. Per sota, baixen els últims de cada grup, i el penúltim i antepenúltim jugaran una eliminatòria (anada i tornada) per eludir baixar a copa Catalunya.

Avui és impossible calibrar quin grup és el més fort i ni tan sols el favoritisme en quins equips recau perquè les plantilles tot just estan configurant-se. En el cas gironí, el Salt i el Quart ja tenen embastades les plantilles i, de la seva part, el Bàsquet Girona encara no ha fet oficial cap moviment. Ni qui serà el tècnic. El que ja se sap són els primers rivals del tres, el 24 de setembre, quan està fixada la primera jornada. Al grup A, el Quart rebrà l’Arenys, i el Bàsquet Girona s’estrenarà a la pista del Castelldefels. Al grup B, el Salt debutarà a la seva pista contra el Vic, un duel amb al·licient perquè en l’equip osonenc hi jugarà ara Xevi Torrent, que ha estat tota la seva vida a l’equip saltenc. La competició s’aturarà quatre vegades: pel pont de la Puríssima, per Nadal, a principis de febrer i per Setmana Santa. En el cas de Nadal, serà una aturada de gairebé un mes (del 17 de desembre al 14 de gener), gens fàcil de gestionar pels equips.

ELS DERBIS

El Bàsquet Girona-Quart serà el 14 de gener, l’últim de primera volta. La tornada, el 28 d’abril

LLARG PARÈNTESI

La competició s’aturarà gairebé un mes per les festes de Nadal, del 17 de desembre al 14 de gener

Els tres, en el mateix grup a la Lliga catalana

Els 25 equips d’EBA aquest curs vinent pugnaran també per la Lliga Catalana de la categoria. Els equips han quedat distribuïts en vuit grups (set de tres equips i un de quatre, el 7), que disputaran una lligueta tots contra tots el dies 3, 10 i 17 de setembre. Aquí sí que han primat els criteris de proximitat i els tres gironins (Bàsquet Girona, Quart i Salt) comparteixen grup. Els primers de cadascun s’enfrontaran en una eliminatòria (a partit únic), prèvia a la final a quatre, prevista per al 3 i 4 de febrer. El campió del grup gironí se les haurà amb el del grup 4.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)