FCBQ

Bàsquet

Lliga Catalana

La final serà al novembre en una de les finestres FIBA

Lliga Catalana. El Barça, vigent campió, ja és a la final i jugarà contra qui passi l’eliminatòria prèvia entre el MoraBanc i la Penya a Sant Julià de Vilatorta

La Federació Catalana de Bàsquet (FCBQ), reunida ahir amb els clubs ACB, va trobar una solució per poder fer la Lliga Catalana d’aquest any. Ha calgut fer equilibris fins al punt que el campió de l’edició d’enguany no es coneixerà fins que s’hagin disputat dos mesos de competició de l’ACB. L’acord final és que el Barça Lassa, com a vigent campió, passa directament a la final i que l’altre finalista sortirà de l’eliminatòria prèvia que disputaran el MoraBanc Andorra i el Divina Joventut. Aquest partit es jugarà en el marc de la 33a edició del mític torneig de Sant Julià de Vilatorta el 8 de setembre. Tot i que lògicament els andorrans tindran una plantilla més competitiva que la Penya per pressupost, el fet que el club verd-i-negre comenci més aviat la pretemporada per preparar les eliminatòries prèvies de la Champions League podria igualar les forces del duel.

Reus, seu de la final

El Barça Lassa no va posar obstacle a poder disputar la final el diumenge 26 de novembre a dos quarts d’una del migdia. Aquell cap de setmana no hi ha competició ACB i, per tant, no hi ha partits. A més, tant la Federació Catalana com Televisió de Catalunya, que és qui retransmetrà el partit, s’asseguren també la participació de tots els jugadors blaugrana perquè els equips de l’Eurolliga ja han deixat clar que no cediran cap dels seus jugadors a les seleccions nacionals durant aquestes finestres FIBA. La segona finestra serà al febrer.

El Cadí espera rival: Femení Sant Adrià o Uni

L’Spar Citylift i l’acabat d’ascendir Femení Sant Adrià disputaran el 16 de setembre a Llançà la semifinal de la Lliga Catalana. El Cadí s’ha classificat per a la final, que es disputarà el diumenge 24 de setembre a Reus (12.30 h.), pel fet de ser el vigent campió. Gironines i adrianenques coincidiran del 4 al 8 de setembre en uns amistosos contra el Caledonia Pride, de la lliga WBBLL anglesa, que farà una estada a Girona. La Lliga Catalana servirà per veure en acció les cares noves dels tres equips catalans. El Cadí ja ha fet cinc incorporacions: Yurena Díaz, Ariadna Pujol, Caitylyn Ramírez, Mehryn Kraker i Macarena Rosset. L’Spar també tindrà cares noves: Romeo, Conde, Mendy, Evans, Colhado, Hampton i Roig. Pel que fa a l’Snatt’s té la idea de mantenir sis o set jugadores de les que van assolir l’ascens però han de saber de què disposaran per tancar acords.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)