FEB

L’Spar Citylift, a la prèvia contra el Femení Sant Adrià

Lliga Catalana. La jugaran a Llançà el 16 de setembre (19 h) i el Cadí passa a la final perquè és el vigent campió. La final serà a Reus el 24 de setembre

L’Spar Citylift i l’acabat d’ascendir Femení Sant Adrià disputaran el 16 de setembre a Llançà la semifinal de la Lliga Catalana. El Cadí La Seu s’ha classificat directament per a la final, que es disputarà el diumenge 24 de setembre a Reus a dos quarts d’una del migdia, pel fet d’haver estat el vigent campió de la competició. Els dos equips també coincidiran del 4 al 8 de setembre en uns amistosos contra el Caledonia Pride, de la lliga WBBLL anglesa, que farà una estada a Girona.

La Lliga Catalana servirà per veure en acció les cares noves dels tres equips catalans. El Cadí La Seu ja ha fet cinc incorporacions: la base Yurena Díaz, la mataronina Ariadna Pujol (que torna de la NCAA), Caitylyn Ramírez, la rookie Mehryn Kraker i l’argentina amb passaport italià Macarena Rosset. L’Spar Citylift Girona també tindrà cares noves: Nicole Romeo, Maria Conde, Magali Mendy, Shante Evans, Nadia Colhado, Keisha Hampton i Laura Roig. Van renovar Rosó Buch, Helena Oma i Kristina Alminaite. Serà la primera temporada sense la històrica Noemí Jordana. Pel que fa a l’Snatt’s Femení Sant Adrià, que dirigirà Fabián Téllez agafant el relleu de Jordi Vizcaíno, té la idea de mantenir sis o set jugadores de les que van assolir l’ascens però encara els queda molta feina per fer. Fa només dos dies es van inscriure a la Lliga Femenina. Abans de decidir quins moviments poden fer, han de saber de què disposaran, quin pressupost, per començar a tancar acords.

D’altra banda, la temporada passada el Cadí La Seu va superar l’Spar Citylift per 71-57 en el partit disputat a la Seu d’Urgell. Era el tercer títol de les lleidatanes, el segon seguit.

Solució a última hora

La Federació Catalana de Bàsquet (FCBQ), reunida ahir amb els clubs ACB, va trobar una solució per poder fer la Lliga Catalana d’aquest any. Ha calgut fer equilibris fins al punt que el campió de l’edició d’enguany no es coneixerà fins que s’hagin disputat dos mesos de competició de l’ACB. L’acord final és que el Barça Lassa, com a vigent campió, passa directament a la final i que l’altre finalista sortirà de l’eliminatòria prèvia que disputaran el MoraBanc i el Joventut. Aquest partit es jugarà en el marc de la 33a edició del mític torneig de Sant Julià de Vilatorta el 8 de setembre. Tot i que lògicament els andorrans tindran una plantilla més competitiva que la Penya per pressupost, el fet que el club verd-i-negre comenci més aviat la pretemporada per preparar les eliminatòries prèvies de la Champions League podria igualar les forces del duel.

Reus, escenari de la final

El Barça Lassa no va posar obstacle a poder disputar la final el diumenge 26 de novembre a dos quarts d’una del migdia. Aquell cap de setmana no hi ha competició ACB i, per tant, no hi ha partits. A més, tant la Federació Catalana com Televisió de Catalunya, que és qui retransmetrà el partit, s’asseguren també la participació de tots els jugadors blaugrana perquè els equips de l’Eurolliga ja han deixat clar que no cediran cap dels seus jugadors a les seleccions nacionals durant aquestes finestres FIBA. La segona finestra serà al febrer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)