ACB

Salt de qualitat

Lliga Endesa. El FC Barcelona Lassa oficialitza el fitxatge d’Ádám Hanga, que arriba procedent del Baskonia amb un contracte de tres temporades

El FC Barcelona Lassa va fer oficial ahir el fitxatge per tres temporades d’Ádám Hanga (1,99 m, 1987), l’aler del Baskonia, al qual va arribar el 2013 procedent del Bàsquet Manresa.

Sis setmanes després que el Barça presentés a l’ACB l’acord per tres anys amb el jugador hongarès, l’entitat blaugrana ha pogut fer oficial el fitxatge, una incorporació que ha estat possible després de satisfer econòmicament el club basc per tal que alliberessin Hanga, condició indispensable per deixar sense efecte el fet d’haver igualat les condicions del contracte presentat pel Barça i el jugador. La incorporació ha estat igualment possible perquè els Spurs de San Antonio, que en tenen els seus drets des del 2011, han desestimat aquest estiu el seu fitxatge, contràriament als indicis que se succeïen durant la temporada passada. En tot cas, ni els texans ni Hanga han trencat relacions i el contracte amb el Barça preveu una indemnització compensatòria d’acord amb el sou milionari que percebrà si al final de cada temporada el jugador aixeca el vol cap a l’NBA.

Factor de correcció

Hanga va deixar el bàsquet hongarès, en el qual s’havia format, per fitxar l’estiu del 2011 pel Manresa a criteri de Pere Capdevila, actual cap del bàsquet formatiu blaugrana i aleshores director esportiu del club bagenc. Va evolucionar dos anys amb Jaume Ponsarnau, el Baskonia se’l va endur i després d’una temporada amb pocs minuts el va cedir a l’Avellino. A les acaballes de l’exercici (14/15), va tornar per jugar l’últim partit de fase regular i els quarts de final del play-off amb l’equip basc. L’estiu següent, al Buesa Arena se’l volien treure de sobre però no li van trobar comprador, i va ser seguint els dictats de Velimir Perasovic i Agustí Julbe, expressant-se a camp obert i jugant sempre molts minuts, que va consolidar definitivament les seves virtuts competitives. Escollit millor defensor de l’Eurolliga la temporada passada, Hanga, que ja ha treballat un any amb Sito Alonso, forma part de l’elit europea dins de la categoria de jugador d’equip.

L’hongarès és un corrector, un aler que amaga les mancances dels companys amb les ajudes defensives i la seva actitud vers el rebot. És ofensivament molt efectiu des de la transició i el joc sense pilota a mitja pista. Irregular en el tir, la falta d’efectivitat que pugui tenir a camp contrari queda a bastament compensada per l’esforç incondicional a camp propi. De llenguatge corporal saludable, Hanga no guanya títols, però sense jugadors com ell els equips no poden guanyar.

Ha costat molt arribar a l’acord, i estic molt content de ser aquí. Tindrem un bon any i lluitarem per guanyar-ho tot
Adam Hanga
Ádám Hanga
Aler 1,99 m
Budapest Hongria
12-04-1989 28 anys
Trajectòria
BLF Palota (Cat. inferiors)
2006/07 Albacomp (HON)
2007/08 Albacomp (HON)
Fehervar (HON)
2008-11 Albacomp (HON)
2011-13 Bàsquet Manresa (ACB)
2013/14 Baskonia (ACB)
2014/15 Avellino (ITA)
Baskonia (ACB)
2015-17 Baskonia (ACB)
2017-? FC Barcelona Lassa (ACB)
Eurolliga 16/17
Punts 10,5
Tirs de 2 p. 53% (87/164)
Triples 34% (40/119)
Tirs lliures 67% (54/81)
Rebots 4,4
Assistències 2,4
Recuperacions 1,3
Pilotes perdudes 1,4
Valoració 13
Minuts 28,1

Acord verbal amb Rolands Smits

Encara pendent de resoldre el futur de Rice, el Barça fa dies que maniobra pensant en la temporada 2018/19. En aquest sentit, té un acord verbal amb l’aler pivot letó Rolands Smits (2,07 m, 1995), jugador del Fuenlabrada. Inicialment, el Baskonia també estava interessat en el jugador, que té la condició de formatiu, i el volia per incorporar-lo aquesta temporada, però ho ha deixat estar i perquè es concreti el seu fitxatge pel Barça només falta acordar una quantitat amb el Fuenlabrada. Els blaugrana el fitxaran i aquesta temporada 2017/18 continuarà jugant cedit al que és el seu club des del 2011.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)