Europeu

Bàsquet

Eurobàsquet 2017

Els ‘nostres’ punxen

Els ACB catalans. Els representants del MoraBanc, el Barça i la Penya no tenen un debut brillant a l’Europeu

El base francès del Barça Thomas Heurtel va ser el més destacat dels jugadors dels equips catalans tot i anar de més a menys. Va fer 10 punts a la primera part i es va quedar amb aquest registre. El seu compatriota Sheraphin, que tenia molèsties, va poder debutar però només tres minuts. El duel va ser contra la Finlàndia de Petteri Koponnen, que tampoc va tenir el dia amb un 2/9 de tirs de camp, l’estrella va ser Lauri Markkanen: 22 punts, 7 rebots i decisiu al tram final. També van estar força discrets dos jugadors del MoraBanc Andorra i un del Divina Joventut. L’eslovè Jaka Blazic va jugar 13 minuts i va acabar amb cinc punts i va atrapar set rebots. Tampoc va brillar el nou pivot andorrà, el polonès Karnowski, que va acabar amb 11 punts (3/7 tirs de camp), 5 rebots i 9 de valoració. El seu compatriota Tomasz Gielo, aler-pivot de la Penya, va tenir un paper testimonial amb només un triple i tres rebots en 11:51 minuts de joc. Avui és el torn del blaugrana Adam Hanga, que jugarà amb la seva Hongría contra una Croàcia sense el pivot del Barça Ante Tomic, i Tyrese Rice amb Montenegro.

Lex-Manresa Palsson

Un dels destacats de la primera jornada va ser l’exmanresà Haukur Palsson (25 anys). L’ara jugador del Cholet francès, que ha jugat en 10 equips diferents en set anys, va acabar amb 21 punts contra Grècia. Un altre ex-Manresa, el lituà Grigonis, ara a l’Alba Berlín, no va jugar. Un altre exclub català, Shermadini, va acabar amb 9 punts i 3 rebots en 19 minuts de joc. L’expivot del MoraBanc jugarà el curs vinent a l’Unicaja. L’ex-Barça Papanikolaou va debutar amb 10 punts i Edwin Jackson, amb França, va acabar amb set punts.

Els NBA Schroder i Dragic, els MVP

En l’estrena d’ahir va destacar el base dels Hawks, l’alemany Dennis Schroder, que va acabar amb una estadística excel·lent de 32 punts amb 6/11 de dos, 5/9 triples i 5/5 lliures; a més, va atrapar cinc rebots i va repartir set assistències per a un total de 32 de valoració. També va destacar un altre NBA, l’eslovè dels Heat Goran Dragic, que als 31 anys diu que és el seu últim campionat. Va fer 30 punts, el seu rècord, i va superar els 28 que va endossar a Grècia el 2013, i va valorar 30. I el tercer destacat va ser el pivot del Baskonia Shengelia, amb 21 punts i 29 de valoració.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)