FEB

Amb Astou

L’alera pivot debutarà avui amb l’Spar Citylift en el primer test oficial, la semifinal de la Lliga Catalana

És obvi que no és l’escenari idoni per afrontar la primera cita oficial del curs –només dues setmanes des de l’inici de preparació–, però això no li ve de nou a l’Spar Citylift. N’era conscient en el moment en què va planificar la pretemporada. Les gironines jugaran a Llançà aquesta tarda (19 h) la semifinal de la Lliga Catalana femenina contra el Femení Sant Adrià, que ha pujat enguany a l’elit. El guanyador s’enfrontarà el dia 24 a Reus al Cadí La Seu, actual campió. A l’Uni, se li resisteix el títol des del 2014.

Reforç agraït

En els pocs dies de funcionament, l’equip gironí s’ha centrat a fer càrrega física i disputar amistosos de poca dificultat. El més difícil, el que va enfrontar-lo al Barça CBS (LLF-2) dimecres i va resoldre amb gran autoritat (53-79). Avui Èric Surís tindrà a disposició ja deu jugadores del primer equip, amb l’arribada d’Astou Traoré. Només falta Nádia Colhado per tenir tota la plantilla. La pivot brasilera té previst arribar dilluns a la tarda a Girona i s’avaluarà l’estat de la mà esquerra intervinguda. Abans de viatjar, li hauran tret les estructures de subjecció dels ossos. Amb Traoré i encara que no estigui en plenitud –“ve d’un descans total després d’un Afrobasket amb molts minuts, exigent per a ella”–, el tècnic ampliarà la rotació interior, que fins ara es limitava a Evans i Alminaite. Surís subratlla la voluntat lògica de vèncer i accedir a la final, però remarca l’avantatge que els porta el rival, en preparació –es va activar quasi dues setmanes abans, el 21 d’agost– i cohesió. “En aquest punt, nou o deu dies més d’entrenaments es noten, però volem mostrar un bon to”, va exposar Surís.

Si bé ha canviat de preparador –Fabián Téllez ha substituït en el càrrec Jordi Vizcaíno–, el Sant Adrià ha apostat per mantenir el bloc que li va permetre pujar per primera vegada a la Lliga Femenina. Sis peces continuen i les noves aportaran qualitat (Arrojo, Reisengerova i Mariam Coulibaly). En tot cas, aquesta última no hi serà avui ja que és al seu país per assumptes personals. La seva absència debilitarà la fortalesa lila a la pintura. El curs passat va capturar deu rebots de mitjana en la Lliga Femenina. “Serà un partit que ens servirà per saber en quin punt estem ara mateix, perquè ho desconeixem. Només hem jugat un amistós [triomf contra el Mataró de copa Catalunya]”, va dir Téllez.

La presència de l’Astou ens anirà bé per tenir més efectius a la pintura i ampliar la rotació. Ens ajudarà a competir millor
No sabem en quin punt està el Sant Adrià perquè estem més pendents ara de nosaltres, però mantenen el bloc
Èric Surís

“Han confiat molt en mi i tinc ganes de correspondre’ls”

Després d’un viatge molt feixuc des del Senegal dijous, Astou Traoré va participar ahir al matí en el primer entrenament col·lectiu amb el grup i avui ja debutarà. “Estic molt contenta d’haver tornat perquè aquí m’hi sento com a casa. Guardo bon record de l’anterior etapa, amb l’ascens des de la Lliga Femenina 2 inclòs [va militar-hi del 2008 al 2010]”, va explicar l’alera pivot, que a finals del mes passat va ser l’MVP de l’Afrobasket (21,6 punts, 5,6 rebots, 1,3 assistències i 2,3 recuperacions). Des de llavors, però, s’ha aturat i això li ha fet perdre un punt físic. Traoré té ganes de guanyar títols amb l’Spar Citylift: “Vull aportar el màxim de mi per ajudar l’equip. Han confiat molt en mi i ara tinc ganes de correspondre’ls.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)