FEB

bàsquet

Lliga Femenina

La rebel·lió lila

Bàsquet. Lliga Femenina. Espectacular inici de l’Snatt’s Sant Adrià, molt més a prop de la copa que del descens

Balanç de somni (5-3 en vuit jornades), a un triomf del segon classificat i amb quatre victòries de marge sobre el descens. És la targeta de visita de l’Snatt’s Sant Adrià, debutant en la lliga amb sis jugadores de 22 anys o menys. L’última victòria, a la pista del Mann, fa més sòlid el trajecte. Queden cinc jornades per al tall de la copa i l’equip està empatat amb el cinquè i el sisè, els últims que hi accedeixen.

Hi ha marge de millora

“I puc dir que encara no hem vist l’equip que podem ser”, apunta el tècnic Fabián Téllez, l’entrenador de l’equip lila. “Amb el que estem fent, no serà suficient en la segona volta”, afegeix. I ho argumenta per justificar que mira més cap avall que cap al tall de la copa: “En l’últim mes han arribat a la lliga unes quinze jugadores noves. No és falsa humilitat. Nosaltres no tenim aquest marge de resposta. Per això dono moltíssima importància a les cinc victòries, perquè sé que poden venir quatre derrotes seguides.”

“Ens entrenem millor del que juguem. L’equip ha de fer un pas d’ambició. En aquest sentit, encara estic aferrat a la idea que les jugadores facin seva aquesta idea: no treballes i t’hi deixes la pell vuit hores al dia? Doncs oblida’t de si no tens experiència i de qui tens al davant.” Amb tot, Téllez està “molt content” amb l’inici de lliga i dona valor al fet que, més enllà del bàsquet, “bones persones han fet un bon grup”: “[Sense una anotadora pura] hem capgirat la idea que ens faltaven punts i cada jugadora sap que en pot aportar. De fet, el principi dels meus equips sempre ha estat la generositat.”

Jugant a tot drap

Aquesta última idea, aplicada també a l’esforç, requereix una rotació molt àmplia. Arrojo juga 32 minuts i Llobet, 10. Entremig, vuit jugadores entre 13 i 23: “D’altres tenen jugadores que, sense entrenar-se, poden resoldre un partit. Nosaltres, no. Perquè totes puguin anotar has de crear dinamismes, amb molt moviment de pilota i compartint-la molt. La rotació llarga és bàsica per poder defensar a tota la pista i jugar amb aquest ritme, amb poc bot.”

22,4
anys de mitjana
de les cinc jugadores que juguen més: Arrojo (22), Hurtado (25), Vila (26), Reisingerova (19) i Coulibaly (20).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)