FEB

El tècnic de moda

LEB Or. Arturo Álvarez ha dut el Prat a ser la sensació de la lliga després de fer un miracle el curs passat amb l’Araberri, amb el qual s’enfronta avui

Arturo Álvarez (Mieres, 17-11-1976) s’ha convertit en l’entrenador de moda de la LEB Or. El seu Prat, l’any posterior a 14 temporades de vinculació amb el Joventut, és la revelació de la lliga amb un balanç de 8-1, només superat pel Breogán. El tècnic asturià ja va fer un miracle el curs passat a l’Araberri –el seu rival d’avui (18.15h pavelló Joan Busquets), on va haver de fer un equip sense diners en temps rècord i va ser una de les sensacions: “El 9 de setembre no teníem cap jugador i el 20 ja disputàvem la copa basca, i la vam guanyar.” Álvarez parla del projecte del Prat: “Estic molt agraït a la confiança que van tenir en mi, ens estem entrenant dur i hem encertat en els fitxatges.” Només s’han quedat dos homes del curs passat: Gerbert Martí i Marc Sesé. La resta gent amb fam, com Josep Pérez, a qui ha recuperat a un nivell alt, i un fitxatge que fa pinta d’ACB: Agada, l’MVP de la LEB: “El seguia perquè era company d’Universitat de Berhanemeskel, que tenia el curs passat a Araberri, i vaig anar per ell.” El jugador ha quedat fora de la selecció del Canadà en l’últim tall.

Arturo Álvarez és un tècnic avançat al seu temps. Té web pròpia (Coacharturo.com). De fet va ser dels primers a fer les maletes per marxar fora d’Espanya. Va entrenar al Brasil (Palmeiras i Uberlandia), a Portugal (Barreirense) i va ser seleccionador del Paraguai.

No al Baskonia

A l’estiu es va reunir amb Josean Querejeta per dirigir la base del club vitorià, però no va acceptar. Després de tenir ofertes de la LEB, es va decidir pel Prat. A Barcelona ha coincidit amb un dels seus compatriotes: el director tècnic del Barça Juan Llaneza, amb qui l’uneix una gran relació. Álvarez és un boig del bàsquet, un tot terreny perquè ha estat un entrenador que ha desenvolupat moltes tasques (tècnic, ajudant, director esportiu, director de planter...) a LEB Or, Plata, Lliga Femenina, Lliga Femenina 2.

Estic molt content al Prat, hem fet un equip sòlid, que és intens i competeix sempre més enllà de guanyar o perdre
No ens posem fites, l’objectiu era no baixar i la dinàmica ens està portant més amunt
Arturo Álvarez
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)