FEB

S’amaguen al final

EBA. Un Quart competitiu porta al límit un dels millors equips del grup, que sentencia en l’últim període

MENORCA 68 QUART 61

CLUB BÀSQUET MENORCA:Llufriu (2), Sintes (3), Salvans (9), Torres (7) i Orfila (16) –cinc inicial–; García (10), Fernández, Seguí (3), Krtalic i Matalí (18). 13/35 en tirs de dos, 6/19 en triples (3 García, 1 Sintes, Torres i Seguí) i 24/35 en tirs lliures. 39 rebots (15 Matalí), 11 assistències (6 Salvans) i 81 de valoració (29 Matalí).QUART GERMANS CRUZ:R. Serra (10), Coderch (3), Sima (3), Jiménez (20) i Vila (13) –cinc inicial–; Zniteka (5), Palol, M. Serra, Martorell (3), Agustí i Montalat (4). 19/34 en tirs de dos, 5/25 en triples (3 Jiménez, 1 Sima i Martorell) i 8/11 en tirs lliures. 28 rebots (6 Jiménez), 8 assistències (2 Jiménez i Vila) i 42 de valoració (21 Jiménez).PARCIALS:16-19, 14-17 (30-36), 16-15 (46-51) i 22-10 (68-61).

Un bon Quart va vendre cara la seva derrota a Menorca contra un rival que va portar al límit després de manar amb comoditat en el marcador durant els tres primers quarts. Al final, els canells visitants es van encongir i el triomf va quedar a l’illa després d’un 22-10 en el darrer període.

L’equip de Ribot, en el qual va debutar Albert Agustí, va sortir amb l’objectiu de desgastar l’home clau: Jan Orfila. El pivot local va anar desgastant-se a poc a poc a força de transicions, velocitat i de treure’l fora de la pintura. En atac, els quartencs jugaven amb un gran equilibri i tancaven el primer acte amb 16-19. En el segon, els illencs van notar la baixada física quan el partit es va desenvolupar a camp obert. El Quart es va trobar molt còmode, amb un gran Jiménez, obtenint rendes de 10 punts, maquillades abans del descans per als locals (30-36).

Després de la represa el domini local del rebot va passar factura. Segones opcions mantenien viu el Menorca, que ajustava molt més la defensa sobre Jiménez. En l’últim quart, amb 46-51, el públic va pressionar i la por i els dubtes van amenaçar els quartencs, que van fallar tirs clars. A dos minuts per al final, un triple va donar als locals un més cinc, que ja no remuntaria el Quart.