FEB

Bàsquet

Lliga Femenina

Helena Oma se’n va cedida al Cadí fins a final de curs

Lliga Femenina. L’Spar Citylift considera que és una bona opció perquè disposi de minuts i no té previst, de moment, fitxar-li recanvi

Tot ha anat molt i molt ràpid. Tant, que encara no hi havia res activat diumenge passat, quan el Cadí la Seu va visitar Fontajau, en la Lliga Femenina.

L’endemà al matí, les de l’Alt Urgell perdien, de cop i volta, dues peces. I és que Macarena Roset i Andrea Boquete van demanar unilateralment la rescissió de contracte per tornar al seu país, l’Argentina. Van al·legar falta d’adaptació, per bé que el seu rol en l’equip era remarcable. Roset feia 7 punts i 2,4 assistències, en 21 minuts, mentre que Boquete n’acreditava 6,4 i 2,9 rebots en 22. Va ser llavors quan el tècnic del Cadí, Bernat Canut, va pensar en Helena Oma: “Ja fa temps que la seguíem, des d’abans que fitxés per Girona. I ara, veient que no jugava gaire, vam preguntar [a l’Spar Citylift] si hi havia possibilitats que vingués.” Dit i fet. Les converses van anar a bon port de seguida i Oma se n’anava ahir al matí cap a territori lleidatà per exercitar-se ja a la tarda amb els seves noves companyes. El seu debut serà diumenge al matí, contra l’Uni Ferrol.

Pensant en futur

Fins ara no era un curs senzill per a l’exterior. Ja va començar participant poc i una inoportuna lesió a mitjan d’octubre –va estar quasi un mes parada per un traumatisme en un genoll, amb afectació al menisc– la va acabar de relegar en la rotació d’Èric Surís. De fet, des del seu retorn, havia jugat poquíssim i minuts molt testimonials. Sense una perspectiva de canvi –l’Uni tenia fins ara onze peces en la plantilla–, el club gironí ha cregut convenient que el més idoni era que anés a un lloc on pogués tenir minuts i continuïtat. I més, si es té en compte que Oma té contracte amb l’Spar Citylift també per la propera temporada.

L’acord entre clubs és fins a final de temporada, per bé que hi ha una petita escletxa d’uns dies per recuperar-la, des de després de la jornada 21 (25 de febrer) fins al 28 del mateix mes, dia en què es tanca el mercat en competicions FEB. Un roc a la faixa que el club gironí es guarda en cas de necessitat, sobretot de lesions. De moment, no està previst buscar-li en el mercat una substituta. S’entén que hi ha una rotació consolidada que funciona i no és necessari introduir-hi una altra jugadora.

LA DADA

47
minuts
entre la Lliga Femenina i l’Eurocopa ha disputat aquest curs Helena Oma. Ha pres part en set dels 16 partits entre les dues competicions.

Menys pes que el curs passat

Helena Oma (1,80 m, 1996) va arribar a Girona l’estiu del 2016, després de despuntar en l’Almeda, a copa Catalunya. El curs passat, va acreditar 1,9 punts i 1,8 rebots en gairebé deu minuts de mitjana a Lliga Femenina (22 partits). Enguany, i si bé les seves virtuts no es calibren tant des del punt de vista numèric, estava firmant 0,4 punts i 1,2 rebots en 6 minuts en la competició interna (5 partits). “Ens ajudarà en funcions de defensa i rebot. Crec que s’adaptarà fàcilment al nostre estil”, deia Canut.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)