FEB

Victòria per estalviar

Pallissa de l’Spar Citylift Girona contra el Zamarat que li permet passar directament a les semifinals de copa

Sempre amb respecte, l’Uni és tan superior que el rival accepta el seu destí des del primer quart

L’Spar Citylift Girona serà cap de sèrie en la copa, tot i que el càlcul matemàtic encara no ho certifiqui. La pallissa que va clavar ahir al Zamarat –un equip amb moltíssimes mancances– és de dimensions tals que perquè l’Uni no acabi segon la primera volta hauria de perdre un avantatge de 127 punts (+167 contra +40) amb el Ferrol. I ni l’Uni perdrà de 70 a Saragossa ni les gallegues guanyaran de 60 a Zamora.

El guany és evident: l’Uni s’estalvia el partit de divendres 19 de gener en la copa. No és una broma, quan la setmana anterior haurà hagut de resoldre la tornada de l’eliminatòria de 16 de l’Eurocopa (dijous 11 de gener) i el partit de LLF contra l’Avenida (dissabte 13), per sort tots dos a Fontajau.

La realitat de la lliga

Hi ha partits que es poden descriure en molt poc espai i el d’ahir n’és un. La lliga continua tenint, any rere any, alguns equips que estan a anys llum de la resta i el Zamarat n’és un. Però, com a rival superior, els pots respectar –al rival i a la competició– o pots afrontar el partit per passar l’estona. L’Uni, com ja ha fet en les últimes jornades, va tenir la posada en escena que tem el rival: endollat, actiu en primera línia, tallant passades i anotant en transició amb facilitat. Evans, Núria Martínez i Magali Mendy se senten com a casa en aquestes situacions i van sotmetre un cop i un altre l’equip castellà, en el qual el seu entrenador va cometre l’extravagància de sortir d’inici sense la seva millor jugadora, Alisia Jenkins. La va posar en pista quan ja s’havien jugat quatre minuts (13-3) i la nord-americana, amb poques ganes, va trigar moltíssim a buscar alguna situació interior i en defensa va patir moltíssim amb Evans.

L’Uni va continuar triturant el rival des de la recuperació (8 en el primer quart, una desmesura) i amb el 23-3 va tenir els primers moments de distensió (7 punts d’Ivezic i 23-10).

En el segon quart Lucas Fernández, el tècnic visitant, va intentar activar el seu equip fent-lo pressionar i posant en pista la rescatada Lina Pikciute –l’havien fet fora fa dues setmanes però no hi va haver acord per a la rescissió i ha tornat– i Ainhoa López. Va aconseguir control del rebot defensiu i que Jenkins sumés, però tant en transició com en cinc contra cinc l’Uni era tan superior que aplicant concentració n’hi havia prou per restituir l’avantatge de 20 (36-16) i per superar-lo amb un triple de Núria Martínez (42-18). En la mitja part, 43-20, ja amb Laura Roig en pista, ajudada per l’absència de Traoré.

El millor de la segona meitat va ser que l’equip va oferir els mínims per entrenar-se. Fins i tot amb alguns moments d’atac contra la zona –amb Alminaite és fàcil trencar-la amb passades bombades– que el Zamarat plantejava, se suposa que per evitar l’adobat. Però que en el quart període l’Uni el doblés en el marcador (68-34) és més que eloqüent. Surís fins i tot va aprofitar l’absència de Traoré per provar uns minuts amb Conde de quatre (i no perquè el rival també renunciés a la segona interior, perquè jugava amb Jenkins i Vega).

El planter

Va ser molt oportú que el dia que Laura Roig anotava set punts coincidís amb la presentació dels catorze equips del planter del GEiEG Uni, apadrinada, a més dels presidents respectius –Francesc Cayuela i Cayetano Pérez– per l’alcaldessa Marta Madrenas, el president de la federació gironina Xavier Santaló i el representant territorial d’Esports del govern, Pep Pujols.

39
punts
és el màxim avantatge de l’Uni aquest curs; fins ahir era el +33 contra l’Araski (53-88)
Hem sortit molt endollades, amb minuts de nivell defensiu molt alt. Si valores 127 vol dir que has estat bé durant 40 minuts
Estem molt contents per ser caps de sèrie a la copa. Anem complint objectius, però hem de seguir així
Èric Surís
Hem sigut dures i la gent ha disfrutat. A veure si tenim sort aquest any i podem portar la copa aquí a Girona