ACB

L’esforç no dona fruits

Lliga Endesa. El MoraBanc persevera fins a l’extenuació, però acaba cedint contra el Baskonia. Jaime i Blazic tenen triples per forçar la pròrroga

Si una cosa té el MoraBanc enguany és que no llança la tovallola. Persegueix incansablement la victòria, i no claudica ni quan pinten bastos. Aquest caràcter li va permetre resistir ahir les tibades del Baskonia i entrar en el darrer minut al davant (94-92). A l’hora de la veritat, però, el rival va estar més lúcid, si bé Jaime Fernández i Blazic, ja més forçat, van arribar a disposar de dos triples per anar a la pròrroga. I la copa es complica ja que té el tall a dos triomfs a falta de cinc partits.

Resistint

L’inici tricolor va ser deficient. No hi havia energia, es badava en defensa i ningú podia contenir el poder de Poirier a la zona (3-13, 5’). Veient la inacció, Joan Peñarroya va introduir peces des de la banqueta i la segona unitat li va respondre. Va millorar les prestacions al darrere i en el rebot i l’atac del Baskonia es va frenar. Només l’encert de Granger –vuit punts només de sortir– mantenia el seu equip al capdavant (17-21).

La verticalitat d’Albicy va posar una marxa més al MoraBanc, que havia recuperat fortalesa a la zona amb l’aparició de Diagné i les tres faltes de Poirier, que van dur-lo a la banqueta (30-26, 14’). Els visitants van mitigar el mal moment amb tirs lliures i rèdits de segones opcions. A mitja part, 42-42.

El pas pels vestidors no va provar a l’equip local. Amb Poirier altra vegada castigant per dins, el Baskonia va tornar a obrir forat en un tres i no res (44-55, 25’). Malgrat les dificultats, els tricolor van aferrar-se al partit i situant dos bases junts a la pista, va trobar la fórmula per tornar a posar l’alè al clatell vitorià. L’aportació d’Albicy, Jaime Fernández i Shurna en accions a partir del rebot d’atac van anivellar-ho tot de nou, en l’arrencada de l’últim parcial (69-69, 31’). Shengelia, en transició, va tornar a propulsar el Baskonia (75-84, (35’), però l’equip no tan sols va acceptar l’intercanvi de cops, sinó que semblava que se’n sortiria, per bé que un triple de Shengelia i un tap de Poirier ja en el darrer minut, van fer moltíssim mal.

Hem comès errades, però hem jugat de tu a tu contra un rival d’un nivell espectacular. Hi hem estat a prop
Joan Peñarroya
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)