FEB

bàsquet

LEB Or

El Manresa anirà a la copa

LEB Or. L’equip d’Aleix Duran compleix els pronòstics tot i el mal inici (10-0) i patint en la segona meitat a causa de l’empenta de l’Actel Força Lleida

f. lleida 68 icl manresa 74

ACTEL FORÇA LLEIDA:Ogungbemi-Jackson (10), Feliu (7), Martí (4), Derksen (18) i Karena (8) –cinc inicial–; Bergada (), Rubin de Celis, Sutina, Hermet (4), Stankevits (), Dukanovic (9), Mbaye (8). 21/38 en tirs de dos, 5/25 en triples (2 Ogungbemi-Jackson i Dukanovic, 1 Feliu) i 11/15 en tirs lliures. 36 rebots (8 Mbaye), 12 assistències (5 Derksen) i 65 de valoració (31 Derksen).ICL MANRESA:Hamilton (8), Trias (14), Lundberg (9), Costa (10), Allen (5) –cinc inicial–; Orrit (), Múgica (3), Jou (6), Djounorou (6), García (3), Muñoz (10), Gintvainis (). 13/27 en tirs de dos, 11/32 en triples (3 Muñoz, 2 Jou i Lundberg, 1 Hamilton, García, Costa i Allen) i 15/20 en tirs lliures. 25 rebots (8 Trias), 13 assistències (5 Lundberg) i 70 de valoració (15 Trias i Costa).PARCIALS:18-16, 13-16 (31-32), 23-26 (54-58) i 14-16 (68-74).

No va fallar l’ICL Manresa. Els del Bages van patir, però es van imposar a Lleida i jugaran la copa el 2 de febrer a la pista del Breogán. No va ser fàcil. L’ansietat va anul·lar l’inici del Manresa, que va entrar malament en el partit (10-0) contra un Lleida excitat i dominador a la pintura. Cinc minuts van trigar els visitants a anotar la primera cistella en joc. Van ser els triples de Costa i Jou els que van posar en òrbita els manresans, que van maquillar el primer acte (18-16).

Tres minuts més va trigar l’ICL a tornar a anotar contra l’equip de Comenge, que va perdonar massa des del triple (2/12 en el descans). Va ser a l’equador del segon quart quan els d’Aleix Duran van posar-se per primer cop al davant (20-22), amb una cistella de Sakho, clau en la reacció. En la segona meitat un 0-8 (31-40) va llençar l’ICL, que va patir la reacció de Derksen (47-46). El darrer quart i amb 56-58, l’energia de Hamilton i la classe de Trias van assegurar la victòria.

La propera (12-01-18):

Castelló-Araberri; Palència-Melilla; Càceres-ICL Manresa; Actel F. Lleida-Barça Lassa B; Prat-Palma; Valladolid-Peñas Osca; Ourense-Breogán; Oviedo-Clavijo; Corunya-Sammic ISB

78
CB PRAT:
Martí (5), Pérez (15), Agada (9), Cate (8) i Blanch (14) –cinc inicial–; Johnson (10), Andriuskevicius (2), Portugués (3), Campbell (12). 20/36 en tirs de dos, 10/25 en triples (3 Pérez, 2 Johnson, 1 Martí, Agada, Portugués, Blanch i Campbell) i 8/14 lliures. 30 rebots (10 Cate), 11 assis. (4 Pérez) i 80 val. (15 Blanch).
69
BARÇA LASSA:
Figueras (10), Font (17), Diagne (10), Martínez (2), Herun (10) –cinc inicial–; Koon (5), Esteban (6), Dedovic (9). 18/47 dos, 8/14 triples (3 Font, 2 Figueras i Esteban, 1 Koon) i 9/14 lliures. 30 rebots (8 Diagne i Herun), 11 assistències (4 Figueras) i 58 de valoració (18 Diagne).
PARCIALS:
20-10, 22-19 (42-29), 16-22 (58-51) i 20-18 (78-69).

El CB Prat fa els deures contra un Barça minvat

L’empat a dos en el marcador va indicar l’únic moment en què el Prat no va anar ahir al davant en un partit dominat en la primera meitat contra un Barça Lassa amb pocs efectius (vuit jugadors). Els locals van poder somiar amb la copa durant els primers 15 minuts de partit, en què l’ICL va anar per sota, i en una segona part igualada, en què el Lleida va manar dues vegades (47-46 i 50-48). A més, semblava que els d’Arturo Àlvarez podrien recuperar l’‘average’ de -25 amb els manresans, ja que van arribar a guanyar per 18 (53-35) en el tercer quart. Ja a l’inici el Prat va trencar el partit en el primer quart (20-10). En el segon guanyaven per 14 (40-26) i per 13 en el descans (42-29). Però en el darrer quart els visitants van estrènyer el lluminós a vuit minuts del final (60-57). No van superar el -25, però amb els punts de Campbell i Pérez i l’ofici de Blanch el triomf es va quedar al pavelló Joan Busquets.