ACB

ESPORTS

BÀSQUET

La Penya se la juga a Bilbao; si falla, caurà en descens

Lliga Endesa. El Joventut té una nova ‘final’ contra un rival directe que disposa de jugadors avesats a mil batalles, com ara Mumbrú, Hervelle i Salgado

Ni els més vells recorden una situació en què la Penya pugui caure en posicions de descens a la LEB una jornada abans d’acabar la primera volta. Això passarà si els de Diego Ocampo perden avui a la pista del Bilbao Basket. El calent pavelló de Miribilla examinarà un equip ara mateix al límit i que necessita sumar com sigui una victòria per sortir del pou. Si no, la pressió augmentarà encara més, cosa que sí que podria suposar haver de fer algun moviment a la plantilla. Per evitar aquesta dràstica situació, la Penya no pot fallar contra un rival directe en la classificació. Si els verd-i-negres són capaços d’assaltar Bilbao, la Penya superaria en la classificació els bascos. Si no, com va passar contra l’Estudiantes, se li escaparia un altre rival directe.

No han guanyat fora

El Joventut continua sent l’únic equip de tota l’ACB que encara no sap el que és guanyar a domicili. Els de Diego Ocampo han perdut els set partits que han disputat lluny de Badalona, tot i que tant a Fuenlabrada –guanyaven de 19 punts– o a la pista de l’Estudiantes –dominaven de 18– ho van tenir a tocar. Ara ja no es pot especular més i fa falta guanyar al preu que sigui. La Penya també vol jugar amb la pressió del Bilbao, obligat també a no fallar. Però els bascos compten amb homes avesats a mil batalles com aquestes, com són Mumbrú, Hervelle i Salgado. Per part verd-i-negra, López-Arostegui, que es va fer un esquinç de segon grau al turmell, està quasi descartat.

Duran: “Ocampo està capacitat”

El fins fa un mes tècnic del Bilbao Basket Carles Duran ha tornat a viure al seu Vilassar natal. Duran, durant molts anys al Joventut, explica com veu la Penya: “Han tornat a treure joves, però hi ha jugadors que no tenen el coneixement del que és la Penya i la lliga, i espero que se solucioni.” Duran també explica la feina d’Ocampo: “Ha demostrat que és un entrenador molt capaç, perquè fa créixer el jugador i l’equip ha demostrat que ha sabut jugar molt bé, però també és cert, com m’ha passat a mi, que a l’ACB es demana guanyar.” Del partit subratlla que “si arriben en un final igualat amb l’experiència de Mumbrú o Hervelle poden ser clau, però la Penya està capacitada per jugar millor que el Bilbao i espero que guanyi”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)