FEB

El líder treu múscul

EBA. Un parcial de 17-0 entre el final del tercer quart i l’inici del darrer decideix un intens derbi en què el Bàsquet Girona va anotar dotze triples

b. girona 78 quart 53

BÀSQUET GIRONA:Costa (14), Juscafresa (8), Suskavcevic (6), Valera (10), Pascua (11) –cinc inicial–; Cuéllar (2), Manchón (7), Carrasco (3), Alzamora (6), Ramos, Dos Santos (1), Kobic (10). 19/34 en tirs de dos, 12/25 en triples (4 Costa, 3 Pascua, 2 Valera i Kobic, 1 Manchón) i 4/10 en tirs lliures. 39 rebots (8 Juscafresa), 20 assistències (5 Manchón), 89 de valoració (15 Juscafresa).QUART GERMANS CRUZ:Coderch (2), Camós (3), Martorell (3), Vila (4) i Montalat (10) –cinc inicial–; Zniteka (2), Palol (4), Sima (4), Serra (3), Jiménez (15), Agustí (3). 19/48 en tirs de dos, 1/18 en triples (Serra) i 12/17 en tirs lliures. 29 rebots (5 Jiménez), 6 assistències (2 Jiménez i Agustí) i 32 de valoració (11 Jiménez).PARCIALS:22-14, 9-17 (31-31), 20-9 (51-40) i 27-13 (78-53).

El Bàsquet Girona va justificar en el primer derbi en lliga el perquè del seu lideratge i va confirmar els arguments que ho fan possible, quan tot just ha finalitzat la primera volta. I és que davant d’un bon Quart, els de Quim Costa van trencar un igualat i intens partit en sis minuts amb un 17-0 –entre el final del tercer quart i l’inici del darrer–, amb una exhibició d’alt ritme de joc, intensitat defensiva, ràpida circulació de pilota i, evidentment, encert (12 triples ahir amb un 50%).

Aquest segell particular del tècnic ja va quedar palès en un excel·lent primer quart dels locals, en un Fontajau amb un miler d’espectadors –la millor entrada–. Els triples de Costa i la seva direcció van posar aviat un interessant 17-5, no gaire maquillat al final del primer quart pel Germans Cruz (22-14). Va ser en el segon quan els de Carles Ribot van mostrar la seva millor versió davant la mobilitat i l’aprofitament d’espais dels locals. Palol a dins va protagonitzar un 0-9 inicial, amb un Quart perfecte al darrere en les línies de passada i ordenat al davant, aprofitant les continuacions dels bloquejos i llegint molt bé el joc. L’empat a 31 del descans va deixar pas a un intercanvi de cistelles fins al 45-40, a l’equador del tercer quart. Va ser quan el líder va posar dues marxes més en tot. Els quatre triples gairebé consecutius en la sortida del darrer període també van ajudar al 62-40, ja definitiu, a set minuts del final. La solidesa d’Alzamora i l’energia de tot del grup de Costa van fer la resta. El líder es va agradar i la sisena victòria consecutiva va caure contra un Quart competitiu.