FEB

La sortida més exigent

Lliga Femenina. L’Spar Citylift Girona reprèn la lliga amb la visita al Gernika, un rival que ara sí que respon a les expectatives i que està en ratxa, amb set victòries en els últims nou partits

El d’avui serà el quart enfrontament de la temporada entre l’Spar Citylift Girona i el Gernika, però els tres anteriors queden tan lluny, van ser tan propers en el temps (entre l’11 d’octubre i el 2 de novembre) i l’equip basc està tan canviat que ha calgut refer l’scouting però, en tot cas, és el rival més ben classificat i el de nivell més alt que es trobarà l’Uni en una sortida de fase regular.

Respecte al 57-81 de l’11 d’octubre en l’estrena de l’Eurocopa, el Gernika ha canviat quatre jugadores, tres peces clau (Bas, DeVaughn, Sutherland) i una rotació (Gastaminza). Tanta inestabilitat li va passar factura en el primer trimestre (4-5 d’inici a la LLF i eliminat de seguida de l’Eurocopa) però l’arribada de jugadores més sòlides (sobretot Talia Caldwell), la clarificació de rols –amb Bas sempre faltaven pilotes– i la possibilitat d’entrenar-se en setmanes llargues ha situat l’equip basc allà on li toca, en zona de play-off i amb el tercer lloc a l’abast. El 7-2 després de l’eliminatòria europea té més mèrit perquè dels nou partits, sis han estat a fora. A casa, el Gernika no perd des del 8 d’octubre, contra el Mann.

Ara el Gernika és un equip perfectament definit, amb Anna Gómez, Alston, Pina i Caldwell ben per sobre dels 30 minuts, la recuperada Vicky Llorente agafant protagonisme en posició de quatre i Molina i Díez repartint-se la rotació exterior i Dongue (fitxada fa poc) per dins.

Continua sent un equip molt efectiu en el tir, amb un encert elevadíssim, però sol ser bon negoci fer-li falta i enviar-lo a la ratlla de 4,60 perquè el Gernika és el millor equip de la lliga –amb diferència– en tirs de dos (52%) i de tres (39%) però sobta que sigui el pitjor des del tir lliure, també per molt (63,6%). Sobretot surt a compte amb Caldwell (43%) i Anna Gómez (60%).

7-2
de balanç
del Gernika des que va acabar la seva participació en l’Eurocopa, el 30 de novembre
48,2%
en tirs de camp
del Gernika, millor que el de l’Avenida (45,7%), el Mann (45,2%) i l’Uni (45,1%)
La setmana de ‘reset’ és molt bona per carregar bateries. Comencem la recta final de fase regular i l’Eurocopa, tot molt important i atractiu
El Gernika està progressant i ofereix prestacions molt fiables, amb jugadores que poden fer molt de mal
Èric Surís

Set partits en tres setmanes

Avui arrenca un dels esprints més intensos de la temporada, ja en fase transcendental per definir posicions i ambicions. Entre avui i el 10 de març, a l’equip gironí l’esperen set partits: Gernika-Uni (avui), Uni-Guipúscoa (21 de febrer), Promete-Uni (25), Galatasaray-Uni (28), Uni-Al-Qázeres (3 de març), Uni-Galatasaray (7) i Cadí-Uni (10). Els dos partits de quarts de final de l’Eurocopa contra el Galatasaray s’han avançat 24 hores. L’anada serà a Istanbul dimecres 28 de febrer (18.30 h) i la tornada a Fontajau el 7 de març (20.30 h).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)