FEB

Segueixen molt forts a casa

Bàsquet. EBA. Després de dominar per 14 punts, els gironins van patir fins al final per doblegar la resistència del Cantaires Tortosa

B. GIRONA 86 TORTOSA 82

BÀSQUET GIRONA:Costa (24), Juscafresa (6), Cuéllar (5), Pascua (5) i Dos Santos (17) –cinc inicial–; Manchón (11), Suskavcevic (4), Valera (5), Ramos i Kobic (9). 28/47 en tirs de dos, 7/20 en triples (2 Costa i Manchón, 1 Cuéllar, 1 Pascua i 1 Kobic) i 9/16 en tirs lliures. 27 rebots (10 Dos Santos), 19 assistències (6 Manchón) i 92 de valoració (30 Xavi Costa).CB CANTAIRES TORTOSA:Riverol (13), Massarelli (5), McDonnell (17), Díaz (14) i King (4) –cinc inicial–; Smith (16), Marrero, Barberà (9), Weary (4). 26/48 en tirs de dos, 7/19 en triples (3 Barberà, 2 Riverol, 1 Massarelli i Díaz) i 9/19 en tirs lliures. 38 rebots (9 McDonnell), 10 assistències (5 Massarelli) i 71 de valoració (21 McDonnell).PARCIALS:17-23, 31-15 (48-38), 23-19 (71-57) i 15-25 (86-82).

El Bàsquet Girona segueix mostrant-se molt sòlid a casa, on només ha perdut un partit, i fa tres mesos i mig. Fontajau es va mantenir ahir com un fortí contra un lluitador i incòmode Cantaires de Tortosa. I és que els de Quim Costa, que no va poder disposar de Carrasco i Alzamora, van tenir una mala sortida. Els tortosins manaven en el marcador, això sí, amb avantatges curts. Però va ser en els minuts finals del segon quart quan la millora en defensa i rebot va provocar la reacció local amb un 12-0 (39-30), que en el descans tindria un premi prou interessant: 48-38.

Les sensacions es van mantenir i l’electrònic va millorar en l’equador del tercer període, en què els gironins dominaven per 15 punts. Va ser quan l’equip visitant, amb una zona, va col·lapsar l’atac del Bàsquet Girona amb un 0-11 (79-80) en el darrer quart. Però els locals van saber mantenir el cap fred i tancar el triomf des del tir lliure.