ACB

Bàsquet

Lliga Endesa

Sant tornem-hi

Lliga Endesa. Tercer clàssic en els últims 21 dies, aquest cop en l’ACB i amb més necessitat de triomf per al Barça Lassa, que persegueix el segon lloc. El Madrid, líder sòlid, arriba sense Doncic

Les particularitats del calendari han propiciat que, amb el d’avui, el Barça Lassa i el Madrid s’hauran vist les cares tres cops en tant sols 21 dies. Cada partit té, però les seves circumstàncies i ecosistema propi. Així, els blaugrana van alçar el títol de copa el 18 de febrer d’una forma agònica –Causeur va disposar d’un triple al límit per canviar el destí de la final– i, tot just cinc dies més tard, l’equip blanc va triturar, al Palau i en l’Eurolliga, els de Pesic, agafats amb pinces des del punt de vista físic pel desgast dels tres partits en 48 hores a Las Palmas.

El clàssic d’avui té la seva història. Per començar, és poc transcendent per al Madrid, amb un marge de seguretat amplíssim –ara, cinc triomfs amb onze jornades per jugar-se–, que li permet alguna ensopegada sense que li perilli el lideratge en la Lliga Endesa. A més, arriba força masegat. Als absents ja sabuts –Kuzmic i Llull, per lesió i Maciulis, al Lokomotiv rus–, s’hi afegiran Doncic i Thompkins. L’últim no està donat d’alta a la competició per l’excés d’extracomunitaris en l’equip. Les dues places les ocupen Randle i Ayón.

Per al Barça Lassa, la situació és diferent. Fora del play-off a l’Eurolliga, la seva lluita fins a final de curs és en la Lliga Endesa, i en lligar el segon lloc. La competència és ferotge –hi ha sis equips amb un triomf de diferència– i qualsevol derrota li pot fer baixar algunes posicions. Per tant, no val a badar.

La defensa

Si bé la infermeria encara no està buida –Hanga i Séraphin continuen de baixa i Sanders tampoc arriba a temps–, el pas dels dies ha anat mitigant els efectes col·laterals del títol de copa, amb gairebé mitja plantilla lesionada, o amb problemes físics. Després de dos partits a Europa sense cap poder competitiu (-27 contra el Madrid i -16 a Kaunas), l’equip ha revifat l’última setmana a còpia de ser sòlid al darrere. De fet, només ha encaixat 54,5 punts en els darrers dos compromisos. Davant l’Estrella Roja, a més, va recuperar la fluïdesa i el camí a les cistelles fàcils ja que va anotar 25 punts després de forçar una pèrdua als serbis.

Aquest procés de creixement col·lectiu tindrà una prova de foc contra el Madrid, l’equip que més punts fa (92), el millor en tirs de dos (60%) i el segon millor en triples (39%) de la Lliga Endesa. Que els falti Doncic, el seu principal canalitzador de joc, no els afecta com va quedar clar davant el Panathinaikòs. En aquella ocasió, Campazzo i Causeur van fer el pas endavant. Avui podria ser algú altre. Per tant, especial tensió i atenció.

LES DADES

10-1
favorable
als blaugrana en els precedents al Palau en fase regular en els darrers onze anys. L’únic triomf blanc, el 2015/16 (86-91).
20
de valoració
de Tomic en els dos partits de Lliga Endesa amb Pesic com a entrenador, amb 12,5 punts i 7 rebots.
2-2
balanç
dels clàssics en el present curs. El Barça va guanyar la final de copa i el partit a Madrid en la Lliga Endesa i els blancs, els dos d’Eurolliga.
És cert que tenim un avantatge gran, però guanyar ens aproparia moltíssim a assegurar el primer lloc de fase regular
Pablo Laso
En l’últim partit, vam encaixar una dura derrota. Hem de sortir agressius i no deixar-los córrer ni dur el ritme
Juan Carlos Navarro
Tothom parla de Doncic, però el Madrid és molt més que ell. Ho van demostrar contra el Panathinaikòs
Svetislav Pesic
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)