ACB

La Penya li recupera el ’bàsquet-average’ al Bilbao (84-56)

Lliga Endesa. Laprovittola torna a exercir de líder amb una exhibició i el Divina Joventut deixa de ser el cuer perquè el Betis ha tornat a perdre

El Divina Joventut ha aconseguit una victòria amb valor doble perquè no només ha guanyat un rival directe sinó que li ha remuntat els 25 punts de desavantatge que tenia del partit de la primera volta a Miribilla (84-56). Els de Carles Duran han fet el millor partit de la temporada quan més falta li feia als verd-i-negres. I ho ha marcat des del salt inicial perquè després d’un 0-2 la Penya ha fet un 14-0 que ha marcat ràpidament el signe del matx. El Bilbao ha quedat ofegat i ni l’homenatge a Mumbrú ha servit per reflotar al seu equip que al primer temps ha arribat a perdre de 21 punts després d’una cistella de Conger (37-16). Al descans però tot estava obert (37-24).

Al segon temps hi ha hagut un moment d’inflexió quan Hervelle ha situat el Bilbao a vuit punts (41-33) provocant nervis. Però aquests s’han esvaït ràpid amb un 16-0 contundent. Amb el partit guanyat els últims tres minuts han estat per intentar recuperar el bàsquet-average i aquí Laprovittola ha estat decisiu fent una exhibició, un màster i donant una doble alegria als seus aficionats. Diumenge vinent la Penya visita Burgos en una oportunitat de sumar un nou triomf.