FEB

El Bàsquet Girona apunta a la LEB Plata

Bàsquet. Ha fet saber a la FEB que vol cobrir una de les vuit places noves que ofereix l’ampliació de la categoria

El Bàsquet Girona té molt ben encarrilat un altre pas en l’impuls del seu equip sènior, que la temporada 2017/18 s’ha estrenat en el món FEB disputant l’EBA. El club que presideix Marc Gasol té moltes possibilitats de ser una de les vuit noves incorporacions de la LEB Plata, que per a la temporada 2018/19 passarà d’un sol grup de 16 equips a dos grups de 12 distribuïts amb perspectiva est/oest. De fet, és una operació que ara mateix es fa difícil imaginar que no pugui sortir bé, tot i que no està tancada.

El club gironí ja fa dies que ha fet saber el seu interès a la FEB, que, d’altra banda, malda perquè les noves incorporacions siguin projectes estables i amb garanties. Amb l’aval de Marc Gasol, tot això està més que garantit. La data límit per presentar la documentació és el 6 de juliol. Queden 12 dies per conèixer el desenllaç.

No sobren peticions

El Bàsquet Girona, que durant gran part de la temporada va ocupar posicions que li haurien donat accés a la fase d’ascens, va acabar finalment tercer del seu grup (17-9) i es va quedar sense premi.

La LEB Plata 2018/19 la formaran els dos equips que han baixat de la LEB Or (Clavijo i ISB Azpeitia), els deu que s’han mantingut (Alacant, Àvila, l’Hospitalet, Arcos, Morón, Navarra, Canoe, Baskonia B, Plasència i Múrcia) i els quatre que han pujat d’EBA (Villarobledo, Marín, Almansa i Menorca). La FEB es reserva al seu criteri la concessió de les vuit places restants. Respectarà la prioritat dels que van baixar (Cambados, Zamora, Agustinos i Martorell) i també dels que van quedar a les portes de la fase d’ascens. Atès que entre els que van baixar ja són conegudes algunes renúncies i que no s’ha detectat un gran entusiasme entre la resta, sembla que només un sobtat canvi d’opinió del Bàsquet Girona faria que es quedés a EBA.

Entre els que sí que han mostrat interès per jugar a LEB Plata hi ha algun equip català més (el Vic), un parell de madrilenys (Estudiantes B i Fuenlabrada B i l’Estela cantàbric, però la sensació que es respira a la FEB és que si es cobreixen les 24 places serà d’un pèl. Si no s’hi arriba, les bases preveuen deixar-les vacants.

24
equips
repartits en dos grups de dotze (amb distribució est/oest) tindrà la LEB Plata 2018/19

El Salt, el Bisbal i la federació, pendents del Collblanc

Bàsquet Girona a banda, hi ha dos clubs gironins que estan pendents d’alguns moviments d’última hora. El Collblanc és qui podria desencadenar-los. El club de l’Hospitalet –amb plaça a EBA– es planteja seriosament renunciar-hi i també s’està pensant si participa a Copa Catalunya o prefereix tornar a començar un nou projecte des de més avall. Si es confirmés la renúncia, el Salt podria entrar en joc per recuperar la seva plaça a EBA –seria el primer que hi tindria dret, ja que va ser el perdedor de la promoció de permanència–. Al seu torn, si el Collblanc tampoc aparegués entre els participants a Copa Catalunya, a la federació catalana se li obriria el cel perquè té pendent d’adjudicar una plaça de Copa Catalunya al Bisbal per complir una sentència del Tribunal Català de l’Esport de l’estiu passat, que federació i club van pactar d’ajornar una temporada perquè fer-ho aleshores hauria estat un drama. Ara, però, s’ha de fer efectiva d’una manera o altra.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)