Més bàsquet

Bàsquet internacional

‘Golazos’ i ‘chicharras’

Arnau Moreno, de Molins de Rei, ha viscut l’experiència a l’Obras argentí

“Hi ha menys riquesa tàctica i juguen més ràpid”, diu

Va ser a Ucraïna amb Berrocal, a Múrcia i a Manresa i ara, fins i tot, té una proposta d’Israel

Arnau Moreno (Molins de Rei, 10/6/1981) va ser el preparador físic de l’ICL Manresa en les seves últimes temporades a l’ACB i a l’estiu va decidir emprendre nous reptes. Li va sorgir la possibilitat de marxar a l’Argentina i no s’ho va pensar dos cops. Va parlar amb Román Montañez, amb qui ja havia acordat que marxaria si li sortia alguna cosa de l’estranger, i va tancar un cicle al Nou Congost. Abans havia deixat el Cornellà, vinculat del Barça, per anar al Budivelnik ucraïnès –van ser campions de lliga– com a ajudant i preparador físic de Josep Maria Berrocal, ara entrenador de l’Estudiantes. Arnau Moreno també és entrenador i per això va anar a Càceres, a EBA, abans de debutar com a preparador físic a l’ACB amb l’UCAM Múrcia, abans d’aterrar a Manresa.

Moreno té l’opció de repetir a l’Argentina però també té damunt la taula alguna proposta més, com ara la del Hapoel Jerusalem, i no tanca la porta a tornar a l’Estat espanyol. Mentre espera decidir cap on anirà la seva carrera, està treballant amb l’exjugador del Barça Marc Garcia. El que sí que va viure és un altre bàsquet, l’argentí: “És directe, no hi ha possessions tan llargues com a l’ACB, es busca la superioritat perquè no hi ha tanta riquesa tàctica com a l’ACB.” Per Arnau Moreno, que s’ha familiaritzat amb els golazos quan eren cistelles increïbles o la chicharra quan sonava la botzina de la possessió, la lliga argentina va a l’alça: “Cada vegada hi ha més diners i es nota, hi ha millors jugadors i la competició ha augmentat de nivell; potser el que queda una mica enrere són els pavellons, que s’haurien de modernitzar.” De fet, l’Obras juga en un escenari que es diu El Templo del Rock perquè s’hi fan concerts habitualment i hi han passat monstres de la música com Bruce Springsteen. Hi ha un aspecte que ha sorprès positivament Arnau Moreno en aquesta competició: “Hi ha molt bons hàbits per part dels jugadors i sobretot això és perquè saben que és un aparador per fer el salt a Europa i tenen molts exemples al darrere que ho acrediten, com ara Scola, Oberto, Espil, Ginóbili o Nocioni.” El seu equip, l’Obras, va acabar en la vuitena posició en la lliga regular amb 20 victòries i 18 derrotes. En el play-off va superar els vuitens de final per 3-0, però després va perdre contra el que seria el campió, el San Lorenzo, per un clar 1-3. Per Moreno el nivell del preparador físic, sobretot català, està molt ben valorat: “N’hi ha molts i de molt nivell, i no és casualitat que n’hi hagi que estiguin a l’NBA perquè es treballa molt bé.”

3
temporades
va estar Arnau Moreno al Manresa abans del descens a la LEB.
2
funcions
va tenir al Budivelnik i al Càceres, on feia de preparador físic però també de tècnic.
2
espanyols
han jugat aquest darrer curs en la lliga de l’Argentina: Doblas (Estudiantes) i Cabezas (Regatas), entrenat per l’ex-Lleida Victoriano
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)