ACB

Barça sense fronteres

El nou projecte de Pesic, en el curs “post-Navarro”, s’estrena amb sis cares noves, deu nacionalitats diferents i sense cap jugador format al planter

Una de les primeres decisions ha de ser qui assumirà la capitania del Barça

Un canadenc (Pangos), dos francesos (Séraphin i Heurtel), dos nord-americans (Singleton i Kuric), un hongarès (Hanga), un eslovè (Blazic), un letó (Smits), un ucraïnès (Pustovyi), un croat (Tomic), dos catalans (Ribas i Oriola), un valencià (Claver) i un tècnic serbi (Pesic). El Barça més internacional es va posar ahir en marxa amb una plantilla experta, amb experiència i pensada per aconseguir resultats immediats. Tot això l’any en què l’equip haurà de fer front a l’etapa “postNavarro”. Tot i que Pesic el va reclamar al seu costat, la Bomba no va aparèixer a la ciutat esportiva de Sant Joan Despí, on estaran durant tota la setmana de pretemporada. Al matí van passar les revisions mèdiques i a la tarda ja es van entrenar.

El primer que haurà de decidir el grup és qui agafarà el relleu de capità de l’equip. A priori Oriola i Ribas són els que tenen més números, tot i que el badaloní se centra en l’arrencada com a factor clau: “Hem après coses dels últims anys, hem de començar amb bona dinàmica i hem d’aconseguir bona química perquè és clau.” Durant el primer dia hi va haver bona sintonia entre els jugadors, sobretot entre alguns que havien coincidit en anteriors etapes com Singleton i Claver al Lokomotiv Kuban, Singleton i Séraphin en l’etapa de tots dos a l’NBA, als Wizards, o Pangos i Kuric al Gran Canària. Qui encara no està al cent per cent físicament és Adam Hanga, mentre que Séraphin va fer alguns exercicis però a un ritme diferent de la resta.

Un altre dels aspectes clau del futur de l’equip és poder trobar estabilitat i definir els rols dins la plantilla. Pesic, que torna a estar ajudat per Ricard Casas, David García i Òscar Orellana, té la missió de conjuntar una plantilla de talent, amb més físic que el curs passat però sense jugadors que coneguin la casa per dins. Sense Navarro –que aquesta setmana va estar amb Saras Jasikevicius a Sitges xerrant com a bons amics sobre el futur de tots dos–, el Barça Lassa afronta el nou curs amb l’absència d’algun jugador format al planter dins la plantilla. Els que sí que faran els entrenaments amb el primer equip són quatre dels joves del Barça B –Aleix Font, Pol Figueras, Atoumane Diagné i Sergi Martínez–, que ja fa dies que s’entrenen a les ordres de Diego Ocampo i el seu ajudant Roger Grimau.

LES DADES

4
joves
del Barça B van participar en el primer entrenament: Aleix Font, Pol Figueras, Atoumane Diagné i Sergi Martínez

LES SENSACIONS

28
anys
de mitjana té el Barça de Pesic. Els més grans seran Pau Ribas i Ante Tomic (31), i el més jove, Rolands Smits (23)
Navarro ha canviat aquest club però ara comença una nova etapa amb cares noves i amb ganes de guanyar
Ante Tomic
Estic motivat i tinc ganes de jugar, i amb jugadors que seran clau com Séraphin ja a punt
Cris Singleton

La pretemporada blaugrana

El primer amistós serà diumenge vinent en el torneig de Sant Julià de Vilatorta contra el Divina Joventut. El següent serà el 8 de setembre al pavelló de Barris Nord contra el Manresa en la semifinal de la Lliga Catalana. Si guanya jugarà el diumenge 9 (20 h) la final també al pavelló lleidatà. El següent compromís dels de Pesic serà a les Borges Blanques contra el Partizan, que està de gira per l’Estat espanyol. Després anirà a Polònia per participar en la presentació de l’Arka Gdynia. I finalment, el 21 i 22 de setembre disputarà la supercopa, que es jugarà a Santiago de Compostel·la.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)